Връзка с нас: mail@yourstore.com +359 2 654 321

Избери Език:

English Български Russian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!

Балканите - силни в различията!

Балканите - силни в различията!

Балканите - силни в различията!

Дати:
Дни: 7 дни/6нощувки

Цена: 510 лв

 

Програма

1- ден

04.00ч. Тръгване от Младежки дом, град Добрич

04.45ч.  Тръгване от ул. Антим-1, град Варна

Следва преминаване граница през Дунав мост, град Русе. Пристигане в Букурещ. Панорамна автобусна обиколка на града с разглеждане на основните забележителности - площад Унири, Университетския площад, площад Виктория, площад Шарл де Гол, Триумфалната арка и площада на Революцията. Фото пауза пред сградата на Парламента-символ на манията на величие на Николае Чаушеско. Отпътуване за град Крайова-най-големият град в румънския регион Олтения. Кратка почивка на площад  Михай Витязул истинска експлозия от цветя, фонтани, декоративни саксии, а в центъра – статуята на Михай Витязул. Това е румънски национален герой, който за пръв обединява княжествата Трансилвания, Молдова и Влашко. Отпътуване за Белград. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2- ден

Закуска. Пешеходна разходка в центъра на града-За името на града има поне две версии: според едната - името му идва от белите скали в околността, а другата се основава на факта, че в средните векове посоките на света са означавани с цвят. Цветът за запад е бил белият, и тъй като Белград по това време е най-западната точка на България, е наречен Белград.: площада на Републиката с Националния театър и Националния музей; улица "Княз Михайло"; крепостта "Калемегдан". Свободно време. Отпътуване за Босна и Херцеговина. Пристигане в Сараево късно вечерта. Настаняване. Нощувка.

3- ден

Закуска. Пешеходна разходка в Сараево, известен с красивите джамии, старите квартали и автентичната турска чаршия с ориенталски магазини за сладкиши и традициона босненска кухня, и кафенета. Отпътуване за Мостар. Старият град, прочут със своите стари турски къщи и със стария си мост, е символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. Отпътуване за Дубровнишката ривиера. Настаняване късно вечерта. Нощувка.

4-ден

Закуска. Отпътуване за Дубровник. Пешеходна разходка в историческия център с местен екскурзовод: от Порта "Пиле" по главната улица "Страдун", Францисканския манастир, Доминиканската църква и манстир, двореца "Спонца", внушителния Княжески дворец, църквата "Св. Влас", Катедралата. Свободно време. Отпътуване за Черна гора. Пешеходна разходка в стария град Котор: крепостните стени; площад "Св. Лука"; двореца "Бескуча" и катедралата "Св. Трифон". Отпътуване за Албания. Настаняване в периферията на Тирана късно вечерта. Нощувка.

5-ден

Закуска.Туристическа програма в Тирана с местен екскурзовод: площад "Скeндербег" ; джамията "Етем бей"; Часовниковата кула и статуята на Скендербег; Дворецът на културата. Свободно време с възможност за посещение на Националния исторически музей. Отпътуване за Круя – родно място на Скендербег. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в центъра на града. Отпътуване за Македония. Настаняване в Охрид късно вечерта. Нощувка.

6-ден

Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град Охрид: църквата "Света Богородица Перивлепта"; Самуиловата крепост; църквата "Свети Пантелеймон"; църквата "Свети Йоан Канео"; църквата "Света София"; античният театър и градската чаршия. Отпътуване за Гърция. Настаняване в Солун късно вчерта. Нощувка.

7- ден

Закуска. Туристическа програма в Солун със следните обекти: Бялата кула- една от емблемите на града. Кулата първоначално е построена от турците през 1535 г. като охранителен форт за пристанището;разглеждане на театъра на Северна Гърция,  Офицерският клуб и сградата на Кралския театър. Пешеходна разходка по променадата на  Старото крайбрежие, достигайки до площад "Аристотелос", площад "Елефетериас", пазар Модиано, базиликата „Свети Димитър”, който е светецът на Солун. Това е и светецът на българската царска династия Асеневци. Според легендите Св. Димитър е загинал в килия на римския форум на Солун през 303 г. от новата ера. Още през 313 г. на мястото на неговата гибел е била издигната малка църква, която през 413 г. вече е преустроена на базилика. Ротодната – цилиндрична римска постройка, която по-късно е била превърната в джамия и християнска църква, църквата „Света София" - построена през 8 век, т все още е работеща църква и е изключиелно популярна в Солун за сватбени церемонии. Интериорът на църквата е емблематичен за периода на иконоборството във Византия и в момента тя е паметник на ЮНЕСКО. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 
 
Цената включва : 
 • транспорт с лицензиран автобус
 • екскурзоводско обслужване
 • 6 нощувки в хотели *** звезди в посочените градове
 • застраховка
 • пътни и гранични такси
 • входна такса за старата част и туристическа обиколка на Котор
 • местни екскурзоводи
Цената не включва : 
 • входни такси
 • входна такса за Княжеския дворец (15 HRK) в Дубровник
 • входна такса за Националният исторически музей в Тирана (200TL)
 • входни такси в църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100MKD)
 • доплащане за единична стая- 120.00 лева
Допълнителна информация : 

Балканите трябва да принадлежат само на балканските народи и то на всички балканци, и сърбите, независимо от дивия им, балкански шовинизъм, и гърци, въпреки византийското им лукавство и горделивост, румънците, колкото и да не искат и да ритат срещу това, че са на Балканите, също и албанци, хървати, босненци, македонци, турци, разбира се, и ние, българите, в това число, всички сме в "кръчмата-дом" , наречена Балкани.

 
цени от: 510,00лв.
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.