Позвоните нам: mail@yourstore.com +359 2 654 321

Выберите язык:

English Български Russian

Корзина покупок

0 товар(ов) - 0,00лв.
Корзина покупок пуста!

Молдова в чаша вино

Молдова в чаша вино

Молдова в чаша вино

Молдова е малка страна в Югоизточна Европа, но притежава свой собствен чар и много интересни места, с които впечатлява. Страната е известна с  уникалните си традиции във винопроизводството. Известният микробиолог Луи Пастьор казва: „Бутилка вино съдържа много повече философия, отколкото всички книги на света”. Молдова е идеално място за ценителите на вино. 


 
 
Винарните в Молдова са достатъчно много, но най-близките до столицата Кишинев са две -  „Милещи Мичи” вписана в книгата на рекордите на Гинес, а втората е изба „Крикова”.


1. Винарна "Крикова"
 
"Крикова"  е перлата на молдовското вино и представлява уникален подземен град, известен в цял свят с огромните си лабиринти и особено  отличните вина. "Cricova" е първата винарска изба в Молдова, която произвежда пенливо вино създадено от монах-винопроизводител Pierre Perignon. Технологията "Méthode Traditionnelle" е сложен и тънък процес, състоящ се в вторична ферментация в бутилката и последващо съзряване "cuvée".


Във винарната  се  влиза с електрическо влакче и се пътува покрай улици, които носят имената на вината, които отлежават в огромните бъчви там – ул. Мерло, ул.Леготе и т.н. Самото винохранилище представлява голяма клетка и там има колекция още от Втората световна война.Също най-старото вино в света се намира във винарна „Крикова”.


2.Винарна „Милещи Мичи”


Тунелите Mileştii Mici са най-голямата подземна пещера с най-голямата колекция от вина в света. Те се намират на дълбочина около 85 метра под земята. Това е официално документирано от Книгата на световните рекорди на Гинес!


 Mileştii Mici има над 200 километра подземни улици, над 50 километра винени галерии, над 2 милиона бутилки вино, някои от които датират от 1968 година. Посетителите имат уникалната възможност да се разходят по хладните, тъмни галерии и пътища с  големи бъчви . А там ги очакват бутилките от вино, покрити с благороден прах, очакващи денят , в който ще бъдат отворени.https://www.youtube.com/watch?v=8MUdcICCx88
цени от: 0,00лв.
направете запитване
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Kонтакты

Если у вас есть вопросы и запросы к нам, пожалуйста, заполните контактную форму, мы ответим Вам в кратчайшие сроки

* Имя

* Email

* Телефон

Адрес

* Текст

ПОСЛАТЬ
Спасибо!