Връзка с нас: mail@yourstore.com +359 2 654 321

Избери Език:

English Български Russian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!

Екскурзия до Перперикон

Екскурзия до Перперикон

Екскурзия до Перперикон

ПРОГРАМА:
 
Ден 1
07:30 Тръгване от Добрич в посока Бургас
09:30 часа пристигане в Стария град Несебър. Посещение на Археологически музей в Несебър е създаден през 1956 год. и първата му експозиция е уредена в църквата „Св. Йоан Кръстител”. В новата си сграда, строена специално за музей по проект на арх. Христо Коев, той се премества през 1994 год. Тук е уредена експозицията „Несебър през вековете”, в която са представени многобройни паметници на културата, илюстриращи историята на античната Месамбрия и средновековния Несебър. Пешеходна разходка по ул. "Цар Асен", разглеждане на Възрожденски къщи. Отпътуване за Бургас. Настаняване в хотел-3-4 звезди. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 2
08.00-09.00 - Закуска. Отпътуване за Перперикон. Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров - Перперикон, състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградия. Отпътуване за Кърдажли. Посещение на Регионален исторически музей-  един от най-големите в Южна България-там се съхранява голяма част от миналото на този край, без познанието за което всеки посетител би се чувствал като чужд.
Обяд под формата на сух пакет. Отпътуване за с. Зимзелен и посещение на Каменната сватба-природен феномен . Отпътуване за Бургас. По пътя имате възможност да посетите НАР-Кабиле- Кабиле е разположен на последното възвишение на Средна гора, в местността Зайчи връх, а гледката която се разкрива от това място е невероятна. Най-старите сведения за съществуването на селище на това място ни дават откритите керамични съдове и оръдия на труда, които говорят за наличие на живот от дълбока древност. Кабиле възниква около древно тракийско светилище на богинята Кибела, около което траките построили града си. Специалистите отнасят организиран поселищен живот в Кабиле към края на II и началото на I век пр. Хр., когато Филип Македонски II и сина му Александър Велики завладяват региона. Отпътуване за Бургас. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 3
08.00-09.00 Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на археологическият музей – Бургасили свободно време за разходка. Възможност за екскурзия с корабче до остров Св. Анастасия. На острова може да се посети музей, лекарна, църквата. Връщане на сушата-мостика на пристанище Бургас. Отпътуване за Добрич. Следобедно пристигане в Добрич.
 
Цена - при 44 ученика, 4 ръководителя и 1 медицинско лице e 124.00 лева
Цена - при 30 ученика, 3 ръководителя и 1 медицинско лице e 145.00 лева
 

Дни: 
3 дни/2 нощувки
Цена: 
124.00 лева
Цената включва : 
  • транспорт с луксозен автобус-3 звезди
  • застраховка
  • 2 нощувки в хотел 3-4 звезди на пълен пансион/ хотел Аква или хотел Мираж в град Бургас

 

Цената не включва : 
  • входни такси за обектите- не повече от 0.50-1.00 лев на ученик
цени от: 0,00лв.
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.