Връзка с нас: mail@yourstore.com +359 2 654 321

Избери Език:

English Български Russian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!

Екскурзия Резиденция "Евксиноград"- Музей на стъклото - Разходка с лодка по река Камчия – Авиокосмическия център Камчия

Екскурзия Резиденция "Евксиноград"- Музей на стъклото - Разходка с лодка по река Камчия – Авиокосмическия център Камчия

Екскурзия Резиденция "Евксиноград"- Музей на стъклото - Разходка с лодка по река Камчия – Авиокосмическия център Камчия

ДАТА: 
14.09.2019

Продължителност 1 ден 
ЦЕНА: 25 лева


ПРОГРАМА

 
7:40ч– Отпътуване от Добрич Младежки дом; Отпътуване от Варна Антим I в 08.30ч.
9:00ч– Посещение на резиденция Евксиноград. Комплексът е бил лятна резиденция на монарсите, управлявали България след освобождението от османско владичество (1878 г.) – Александър Батенберг, Фердинанд и Борис ІІІ. По външна архитектура дворецът силно наподобява на френските ренесансови дворци от XVIII в. Интериорът също е впечатляващ – просторни зали, красива декорация, стилна английска мебел, автентични мраморни камини, френски полилеи, стенни и каменни часовници, инкрустирани със злато, редки картини, закачени върху стени със златисти копринени тапети. Интересна забележителност в района на резиденцията са останките на късно античната крепост “Кастрици” в североизточната част на парка. Туристическият маршрут включва историческото ядро на парка с оранжериите, сградата на двореца, слънчевия часовник (подарък на цар Фердинанд от кралица Виктория), параклиса “Св. Димитър” и сградата на избата.
10:30ч – Отпътуване и посещение  Музея на стъклото в Белослав .Музеят е разположен на брега на плавателния канал между Варненското и Белославското езеро, на 20 км западно от Варна, непосредствено до резервата за птици “Ятата”. Музеят е стъкларски завод, който запазва и развива технологията за производство на Белославско стъкло от 1893г. Асортиментната листа на завода включва около 400 броя изделия, произвеждани в една пещ за автоматично производство на стъклени флакони до 150 мл. и 3 пещи за ръчно духана стъклария, безцветно и цветно стъкло. Изделията се реализират на вътрешен пазар и 30% за износ за Италия, Турция, Швеция, Холандия, Сърбия и др. От 2004 година  фирмата предлага атракция за туристи – демонстрация на ръчно духана стъклария, с възможност за издухване на собствено изделие, и закупуване на сувенири.
12:00ч  – Отпътуване за резерват Камчия
12:30ч  – Разходка с лодка по река Камчия. Разходка с лодка „Нике„ по река Камчия е атракция, която предлага обиколка сред красивата природа на резерват Камчия. Разходката започва от пристана на реката, по течението и и продължава по цялата й дължина до устието на р. Камчия и вливането и в Черно море . Продължителността на атракцията е около  30-40 минути. Около устието на реката се ширят уникални лонгозни гори подобни на джунгла. В местността живеят редки растителни, животински и пернати видове, повечето записани в Червената книга. Лодката ще Ви отведе до устието-удивителна гледка , мястото където реката и морето се срещат. Плажът е много посещаван заради мекия , чист пясък , плитка и не особено солена вода. Истински рай за любителите на безметежното обтягане под слънчевите лъчи.
14:00ч – Отпътуване за Авиокосмическия център и планетариум в Камчия. Центърът е част от Санаторно-оздравителен комплекс Камчия. Основна цел на АКЦП е задълбоченото запознаване на посетителите с развитието, настоящето и бъдещите проекти в авиацията и космонавтиката, като човешки дейности , свързани с развитието на научно-техническия прогрес на новото време. Авиокосмическия център се състои от две обособени зони музейна експозиция за космонавтиката и планетариум. Предназначениего на авиокосмическия център е да запознава и предоставя пълна, точна и изчерпателна информация за великите космически победи на хората, за видни и бележити учени и летци-космонавти, за мечтите,  за полетите и развитието на авиацията, за бъдещите космически проекти чрез беседи, лекции и други форми, използвайки  мултимедийните  системи. По възможност посещение на Славянски център
и посещение на музей на кристалите.
17:30ч - Отпътуване и пристигне вечерта във Варна и Добрич

Цената включва:
•          Транспорт от  Добрич и Варна с комфортен туристически автобус
•          Екскурзоводско обслужване
•          Медицинска застраховка
 
Цената не включва:
Входни такси
Резиденция Евксиноград
Възрастни – 10 лв
Деца до 16год и пенсионери – 3 лв
Разходка с лодка по река Камчия - 6 лева на човек
Посещение на Авиокосмическия център с планетариум - 5 лв. за възрастни и 3лв. за деца.;

 
цени от: 25,00лв.
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.