Коледа в Израел (6 дни) - с водач и екскурзовод на български език!

Коледа в Израел (6 дни) - с водач и екскурзовод на български език!

Коледа в Израел (6 дни) - с водач и екскурзовод на български език!

Ден 1
София – Тел Авив – Витлеем

Отпътуване в 22.20 ч. от летище София за Тел Авив с полет на авиокомпания El Al.

Ден 2
Витлеем – Йерусалим

Закуска. Организирано посещение на църквата "Рождество Христово" във Витлеем с разглеждане на яслите, в които Иисус е бил роден. Посещение на католическата църква "Света Катерина", в която всяка година на Бъдни Вечер йерусалимския патриарх ознаменува раждането на Христос. Възможност за посещение на пещерите, в които Св. Йероним превежда Библията на латински език. Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Йерусалим - Елеонският хълм, от който Иисус се възнесъл към небесата, с панорами към стария град и златния купол на Храма на Камъка; църквата "Мария Магдалена", собственост на руската ортодоксална общност; Гециманската градина, която е сред култовите места свързани със страстите Христови с "Църквата на всички нации", в която се намира камъка, от който Иисус произнасял своите молитви преди да бъде арестуван; църквата с гроба на Дева Мария в долината Кидрон; хълмът Цион - придобил символично значение за възраждането и независимостта на евреите. Пешеходна разходка в стария град на Йерусалим – гробът на цар Давид; стаята на Тайната Вечеря; арменският квартал с катедралата Св. Якоб – най-големият и свещен храм за всички арменци в Израел; римското Кардо; еврейският квартал – синагогата "Хурва"; сърцето на еврейския квартал – "Лев Харува"; стената на плача – останала от Втория Храм, който е бил най-свещеното място за всички евреи; разходка по виа Долороза – улицата, по която Иисус е вървял с кръста си към Голгота; мюсюлманският квартал – старият пазар; християнският квартал – лутеранската протестантска църква; гръцката ортодоксална патриаршия; организирано посещение на църквата "Гроб Господен" – посещение на Божи гроб и Голгота. Получаване на поименен сертификат за хаджийство. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Витлеем – Ейн Карем – Витлеем

Закуска. Отпътуване за Йерусалим – посещение на църквата Гроб Господен с възможност за участие в тържествената Коледна литургия. Свободно време в Йерусалим или екскурзия по желание : екскурзия до Ейн Карем – едно от най-красивите места в околностите на Йерусалим и родно място на Йоан Кръстител. Посещение на църквата Св. Йоан Кръстител. Посещение на Израелския музей - най-голямата културна институция в Израел , поставян сред водещите световни музеи, в който се намира „Светилището на книгата“ с Кумранските ръкописи от Мъртво море. Отпътуване за Витлеем. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Витлеем – Юдейска пустиня – Крепостта "Масада" – Витлеем

Закуска. Целодневна екскурзия в Юдейската пустиня.  Посещение на археологически резерват „Кумран“, в който са били открити най-ранните ръкописи на иврит на Стария Завет; Посещение на крепостта "Масада" - най-вълнуващата крепост в Израел, разказваща история за постоянство и сила, вяра и достойнство, амбиции и трагичен край. Масада е разположена върху изолирано височинно плато в Юдейската пустиня, избрана от цар Ирод за място, на което да построи свой дврец. Завладяващата й история запознава с величествения царски период и еврейската съпротива срещу римското господство. Организирано посещение на археологически парк "Масада" – изкачване с лифт до входа на обекта и разходка из руините на дворцовите зали със спиращи дъха гледки към Мъртво Море и Йордания. Разглеждане на термите, синагогата, римския лагер и змиевидната римска пътека. Възможност за фото-пауза към единствената открита сцена за оперни представления в Израел. Отпътуване към бреговете на Мъртво море, разположено на повече от 400 м под морското ниво, известно със своите лечебни качества. Свободно време за плаж и кални бани с минерални соли (ако времето го позволява). Отпътуване за Витлеем.

Ден 5
Витлеем – Тел Авив – Яфо

Закуска. Отпътуване за Тел Авив. Панорамна автобусна обиколка на Тел Авив – икономическия и финансов център на Израел: Рамат Ган – квартала на богатите; "Белият град" – известен квартал в Тел Авив, обявен от ЮНЕСКО за световно архитектурно наследство с десетките си сгради в стил Баухаус, съчетаващи различни течения в модерната архитектура; площад "Дизенгоф" – сърцето на града; площад "Ицхак Рабин" – мястото на убийството на екс-премиера на Израел. Пешеходна разходка в стария град Яфо, известен със своето антично пристанище с над 8000-годишна история. Разходка из тесните улици на града, съчетани с артистичната атмосфера на съвременно Яфо. Панорамна гледка от Яфо към Тел Авив и Неве Цедек – първия квартал на Тел Авив, построен през 1887 г. Възможност за посещение на  център за обработка на диаманти. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Тел Авив – София

Ранен трансфер до летище „Бен Гурион“. Отпътуване за България в 07.00 ч. с полет на авиокомпания El Al. Пристигане на летище София в 09.50 ч.

Цената включва
Самолетен билет София - Тел Авив - София на авиокомпания "Ел Ал"
Транспорт по описания маршрут
Посрещане и асистанс на летище «Бен Гурион»
4 нощувки със закуски и вечери в хотел "Nativity" *** (или подобен) във Витлеем
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Armon Yam" *** (или подобен) в Бат Ям / Нетаня / Тел Авив
Екскурзоводско обслужване на български език
Входни такси за Кумран, крепостта "Масада" (входна такса и лифт) и Израелския музей
Водач от България по време на екскурзията
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 10 000 EUR
Цената не включва
Обеди и напитки
Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 евро на турист/ден)
Екскурзия до Ейн Карем
Разходи от личен характер
цени от: 1.475,00лв.
направете запитване

Коледа в Израел (6 дни) - с водач и екскурзовод на български език!

Цени Карта
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Contact Us

If you have questions and inquiries to us, please fill out the contact form, we will respond in the fastest time

* Name

* Email

* Phone

Address

* Text

SEND
Thank you