Копенхаген – коледното настроение на Скандинавия

Копенхаген – коледното настроение на Скандинавия

Копенхаген – коледното настроение на Скандинавия

Ден 1
София – Малмьо – Копенхаген

Отпътуване в 07.25 ч. от Терминал 1 на летище София за Малмьо с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летището в Малмьо в 09.10 ч. Отпътуване за Малмьо. Туристическа програма в центъра на града: площад „Сторторгет” с конната статуя на крал Карл Густав X; Кметството; Резиденцията; църквата „Св. Петър” – най-старата сграда в Малмьо; площад „Лила”; „Хедманска градина” от 16 век; замъкът „Малмьохус”; паркът „Кунгс”; паркът „Слотс”. Свободно време. Отпътуване за Копенхаген през моста „Йоресунд” – най-дългият комбиниран автомобилно-железопътен мост в Европа, който свързва датската столица Копенхаген с шведския град Малмьо. Настаняване в хотел „Copenhagen Crown“ *** или подобен в Копенхаген. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 2
Копенхаген

Закуска. Панорамна обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод (минимум 2 ½ ч.): статуята на Малката русалка – символ на Копенхаген; старото пристанище „Нихавн”; фонтанът „Гефион“; кралският дворец „Амалиенборг” – зимна резиденция на кралското семейство; замъкът и градините „Розенборг”, построен в ренесансов стил. Свободно време по „Строгет” – най-дългата пешеходна улица в света или за посещение на един от най-уютните коледни базари на Копенхаген, разположен в района на живописното пристанище „Нихавн” (необходимо е ползване на градски транспорт). Възможност за посещение на Музея на книгата на Гинес, замъка „Розенборг” или градините „Тиволи” с традиционния коледен базар, създаващи уникално коледно настроение и атмосфера. Нощувка.

Ден 3
Копенхаген – Замъкът "Кронборг" – Frederiksborg castle

Закуска. Отпътуване за Хелзингор, където се намира величествения ренесансов замък "Кронборг", разположен в най-тясната част на протока Йоресунд. Това е най-известният замък в Дания, включен в списъка на ЮНЕСКО и добил популярност от пиесата „Хамлет“ на Уилям Шекспир. Свободно време за индивидуално посещение на замъка. Екскурзията продължава към Хилерьод, където се намира замъкът „Фредериксборг” – най-красивият ренесансов замък в Дания, наричан „Датски Версай”, разположен върху три островчета на езерото Есрум. Свободно време за индивидуално посещение на замъка. Връщане обратно в Копенхаген. Нощувка в Копенхаген.

Ден 4
Копенхаген – Roskilde – Копенхаген

Закуска. Свободно време в Копенхаген – необходимо е ползване на градски транспорт или по желание екскурзия до Роскилде – столица на Дания до 1455 г.: готическата катедрала от 13 в., включена в списъка на ЮНЕСКО и мястото, където са погребани датските крале; Музеят на викингските кораби, разположен на пристанището, на брега на фиорда Роскилде – представлява колекция от 5 идеално запазени викингски кораба от 11 в. Връщане обратно в Копенхаген за посещение на старата пивоварна „Карлсберг” и дегустация на бира (2 бири на турист). Нощувка.

Ден 5
Копенхаген – Малмьо – София

Ранна закуска (сандвич като сух пакет). Трансфер до летището в Малмьо. Отпътуване за България в 09.40 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на Терминал 1 на летище София в 13.10 ч.

Цената включва
Самолетен билет и летищни такси София - Малмьо - София на авиокомпания "Wizz Air" с включен малък ръчен салонен багаж с размери 42/32/25 см
Групов трансфер летище - хотел - летище
4 нощувки със закуски в хотел "Copenhagen Crown" *** или подобен в Копенхаген
Пешеходна разходка в Малмьо
Туристическа програма с местен екскурзовод в Копенхаген
Екскурзия до замъка "Кронборг" и замъка "Фредериксборг" (без включени входни такси)
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Водач-екскурзовод от България
Цената не включва
Чекиран багаж до 23 кг или 32 кг
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см
Екскурзия до Роскилде и посещение на старата пивоварна "Карлсберг"
Входни такси за Музея на книгата на Гинес (90 DKK), замъка "Розенборг" (105 DKK) и градините "Тиволи" (110 DKK) в Копенхаген
Входни такси за замъка "Кронборг" (90 DKK) и замъка "Фредериксборг" (75 DKK)
Входна такса за Катедралата (60 DKK) в Роскилде
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Бакшиш за шофьора (3-5 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
цени от: 999,00лв.
направете запитване

Копенхаген – коледното настроение на Скандинавия

Цени Карта
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Contact Us

If you have questions and inquiries to us, please fill out the contact form, we will respond in the fastest time

* Name

* Email

* Phone

Address

* Text

SEND
Thank you