Мароко - имперските градове - със самолет, водач от България!

Мароко - имперските градове - със самолет, водач от България!

Мароко - имперските градове - със самолет, водач от България!

Ден 1
София – Малага – Коста дел Сол

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 15.50 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air" за Малага. Пристигане на летището в Малага в 18.40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Las Palmeras" 4* или подобен на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Коста дел Сол – Тарифа – Танжер – Шефшауен – Фес

Закуска (рано сутринта или сух пакет). Трансфер до пристанището в Тарифа ( разстояние Коста дел Сол - Тарифа  - 150 км ). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проход. Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер. Отпътуване за Шефшауен ( разстояние Танжер - Шефшауен - 115 км. ) - популярна туристическа дестинация поради близостта си до Танжер и испанския анклав Сеута. Името на града произлиза от берберската дума за рог и е свързано с планинските върхове, извисяващи се над града, които приличат на два кози рога. Характерни за Шефшауен са сградите в син цвят. Началото на развитието на града е поставено със строителството на малка крепост, която съществува и до днес и чието предназначение е било да защитава тези райони от португалските нашественици. През 1920 г. испанскитe войски превземат града и той става част от испанско Мароко до 1956 г., когато страната отвоюва своята независимост. Туристическа програма в Шефшауен. Свободно време за обяд (заплаща се на място). Отпътуване за Фес ( разстояние Шефшауен - Фес - 200 км. ) – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура. Градът е създаден през 8 век от потомък на Мохамед. Днес Фес се счита за религиозната столица на Мароко. Пристигане във Фес. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 3
Фес

Закуска. Туристическа програма във Фес. Градът е основан през 9 век и се гордее със най-старата Медина в Мароко, както и с един от най-старите университети в света. Посещение на старата Медина - един от трите най-свещени за мохамеданския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Време за обяд (заплаща се на място). Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 4
Фес – Бени Мелал – Маракеш

Закуска. Рано сутринта отпътуване за Маракеш ( разстояние Фес - Маракеш  - 530 км.). Преминава се през Средните Атласки планини, берберските села Имузер Ел Кандер и Азру, и Ифрейн - очарователен ски курорт, разположен в сърцето на великолепна кедрова гора. Кратка почивка и свободно време за обяд (заплаща се на място) в Бени Мелал - един от земеделските центрове на Мароко. Пристигане в Маракеш – червената перла в южната част на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 5
Маракеш

Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракеш: джамията "Котубия" (отвън), кулата близнак на севилската "Хиралда", градините "Менара", двореца "Бахия", гробницата на Саадин, джамията "Касба" (отвън). Обиколката приключва на площад "Джемаа Ел Фна". Свободно време на площада (1 час). Трансфер до хотела. Обяд в хотела. Следобед свободно време за разходка из арабския сук /пазар/, в лабиринта на уличките на занаятите. По желание и предварителна заявка – вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali". Нощувка.

Ден 6
Маракеш – Казабланка – Рабат

Закуска. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстояние Маракеш - Казабланка - 245 км.). Градът е известен с две имена - Дар ел-Бейда и Казабланка. Основни забележителности в града са Площадът на Обединените нации, туристическият комплекс Корниш и джамията "Хасан II" - втората по големина джамия в света след тази в Мека. Панорамна обиколка на Казабланка. По желание посещение на джамията "Хасан II" – шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време за обяд в Казабланка. Отпътуване за Рабат (разстояние Казабланка - Рабат - 85 км.)  – столица на кралството, разположена на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Bu Regreg, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от II в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмоядите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на един голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка с местен екскурзовод. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът "Мохамед V", както и много красиви паметници. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 7
Рабат – Танжер – Тарифа – Коста дел Сол

Закуска. Отпътуване за Танжер ( разстояние Рабат - Танжер - 250 км. ) – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Туристическа програма в Танжер. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Трансфер до хотела на Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Коста дел Сол – Малага – София

Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела. Свободно време. Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет на авиокомпания "Bulgaria Air" в 19.30 ч. за България. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 23.50 ч.

Цената включва
Самолетен билет София - Малага - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air"
Трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко
Билет за ферибот Тарифа - Танжер - Тарифа
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Las Palmeras" 4* или подобен на Коста дел Сол
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sofia" 4* или подобен във Фес
2 нощувки със закуски, един обяд и една вечеря в хотел "Meriem" 4* или подобен в Маракеш
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Helnan chellah" 4* или подобен в Рабат
Входна такса за медресето "Буинания" във Фес
Входни такси за двореца "Бахия", гробницата на Саадин в Маракеш
Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Казабланка, Маракеш, Фес, Рабат и Танжер
Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко
Водач-преводач от България
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 €
Цената не включва
Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali"
Входна такса за джамията "Хасан II" в Казабланка (около 12 EUR)
Входни такси за други музеи, разходи за обекти и прояви, посещавани по желание
Бакшиши (около 10-20 евро)
Разходи от личен характер
Обяд в ресторант в Шефшауен, Фес и Бени Мелал (около 15 евро на обяд на турист)
цени от: 1.399,00лв.
направете запитване

Мароко - имперските градове - със самолет, водач от България!

Цени Карта
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Contact Us

If you have questions and inquiries to us, please fill out the contact form, we will respond in the fastest time

* Name

* Email

* Phone

Address

* Text

SEND
Thank you