Връзка с нас: mail@yourstore.com +359 2 654 321

Избери Език:

English Български Russian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!

Обиколка на Европа

Обиколка на Европа

Обиколка на Европа

Програма:

1-ден Добрич- Загреб- 1230 км

07.00ч отпътуване от СОУ“Климент Охридски“ в посока Загреб. Минава се през Белград. Късно пристигане в Загреб. Нощувка.

2- ден Загреб-Венеция-379 км

Закуска. Отпътуване за Венеция по маршрут Загреб-Любляна-Триест-Венеция. За Венеция казват, че е най-великата авантюра в историята на Европа. Пристигане след обяд. Програмата включва: площадът „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него; тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле... Базиликата “Сан Марко”: за пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статута й като символ на венецианското богатство и могъщество, от 11 век насетне сградата е известна още и като Златната църква. Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.; Моста на въздишките, Канале Гранде – най-големия воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Много от тези дворци днес функционират като музеи, казина, хотели. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярни сред които е мостът Риалто.Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

3- ден Венеция-Падуа-Верона-Генуа-402 км

Закуска. Отпътуване за Генуа през Падуа и Верона. Туристическа програма във Верона, наричана още „Градът на любовта”, заради едноименната шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета”, но също така известена и със своето вино „Бардолино”. Разглеждат се Арена ди Верона – най-големия оперен театър на открито в Европа; къщата на Жулиета, от рода Капулети; гробницата на Жулиета. Пиаца дел Синьори: в центъра на площада се намира статуята на Данте Алигери, живял в изгнаничество във Верона  продължение на 13 години. Пиаца дел Ербе: форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града, около площада са разположени Търговският дом /1301 г/, градската управа - Ратуша, 83-метровата кула Ламберти /1172 г./, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г. Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона. Най-известните произведения са на Пизанело, Кривели, Мантеня, Веронезе и две платна с Богородица на Джовани Белини. Отпътуване за Падуа: заобиколен от всякъде от р. Брента, този град някога бил почти остров. Градът е известен като седалище на един от най-старите университети в Европа, основан през 1222 г. Това е първият университет в Европа отворил врати за евреите, които изучавали тук предимно медицина. Могат да се разгледат по желание параклиса Скровени, построен като частна капела на сем. Скровени и изрисуван от Джото (достъпа до параклиса е ограничен); Базиликата Св. Антоний – една от най-посещаваните поколнически църкви в света, посветена на францисканския монах Антоний, канонизиран за светец само година след смъртта му най-вече заради въздействащите му проповеди срещу лихварството;  бронзовата статуя на Еразмо Гатамелата, издигната в чест на венецианския генерал Еразмо да Нарни от великия скулптoр Донатело; Прато дела Вале: най-големия площад от 18 век в Европа с площ от 90 000 кв.м. Площадът по-скоро прилича на парк, в превод името му означава „поляна в долината”; Ботаническата градина, създадена със заповед на Венецианското правителство през 1540 г., една от първите в Европа. Пристигане в Генуа. Нощувка.

4-ден Генуа-Монако-Ница- 195 км

Закуска. Отпътуване за Монако. Разглеждане на Монако и Монте Карло – Катедралата, Двореца на династията Грималди. Отпътуване за Ница-разходка по крайбрежния булевард “Променад де-з-англе”, разглеждане на стария град, пл. “Масена”, цветния пазар  и руската църква “Св. Николай”. Отпътуване за Кан. Разходка по крайбрежния булевард “Кроазет”, Казиното, Фестивалния дворец. Връщане в Ница. Свободно време в Ница. Настаняване. Нощувка.

5-ден Ница-Париж -933км

Закуска. Отпътуване за Париж. По пътя по възможност кратък престой в Лион-родното място на гениалния автор Антоан дьо Сен-Екзюпери. Този на пръв поглед неприветлив френски град в действителност е един от най-интересните и наситени с история населени места в тази част на Европа. Лион е една от френските столици на изкуството, на историята и в крайна сметка Лион е град на работника. Край Лион се извисява хълма Фурвиер (Fourviere), откъдето се открива прекрасна гледка към целия град и околностите му. Ако времето в хубаво погледът ви може да стигне чак до Алпите и до върха Мон Блан. На Фурвиер са разположени и телевизионната кула на Лион, както и базиликата Нотр Дам. Настаняване в хотел в Париж.Нощувка.

6-ден

Закуска. Париж- "Градът на светлината" и всепризнат световен център на модата. Разходка на хълмаМонмартър, който става основен център на артистичната и литературна дейност в Париж: църквата "Сакре Кьор" издигната, за да се изпълни обетът, даден от множество парижки католици след катастрофалната Френско-пруска война през 1870-1871 г.; площадът на художниците "Тертър" където гъмжи от кафенета и художници-портретисти. Посещение на Айфеловата кула. Парижката “Света Богородица” - едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура; Латинският квартал, наричан така поради факта, че до Революцията студентите и професорите им са комуникирали единствено на латински; Сорбоната - най-прочутият парижки университет, основан като колеж за 16 бедни студенти по теология; Пантеонът, превърнат през 1791 г. в мавзолей за "великите хора от епохата на Френската революция"; Домът на инвалидите, построен през 17 век от Луи XIV; Люксембургските градини с Люксембургският Дворец, където сега заседава Сенатът; площад площад “Конкорд”; Мадлената, построена в стил гръцки храм и осветена през 1842 г.; Гранд Опера, проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние; Площад "Вандом", в средата на който се намира високата 44 м колона, изградена от каменно ядро, върху което спираловидно е излян бронзът на 1250 оръдия, пленени от Наполеон в битката при Аустерлиц; хотел "Риц"; Булевард "Шанз-Елизе"; Триумфалната арка - втората най- известна парижка атракция, чието строителство започва през 1806 г. по нареждане на Наполеон в чест на блестящите му победи; авенюто на милиардерите "Фош", площад “Трокадеро” и Айфеловата кула. По желание: посещение на “Лувъра” с местен екскурзовод - най- големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи. Нощувка.

7-ден Париж- Страсбург 488 км

Закуска. По желание: екскурзия Версай - дворецът на Краля Слънце - Луи XIV и политическа столица на страната и резиденция на кралския двор от 1682 г. до 1789 г. Или екскурзия до Евродисниленд. Отпътуване за Страсбург-столицата на Елзас, е известен със своята катедрала от червен камък, устремила към небето стрелата на една от най-високите камбанарии в Европа, с квартала си „Малка Франция”, най-добре запазения цялостен ренесансов ансанбъл от къщи във Франция. Нощувка.

8-ден Страсбург-Залцбург- 520 км

Закуска. Кратка разходка в центъра на града: Историческият център на Страсбург е вписан в списъка на ЮНЕСКО. Средновековната архитектура там е уникална. Част от него е катедралата на Страсбург – готическа катедрала висока 142 м (от 1647 г. до 1874 г. е била най-високата сграда в света, сега е в челната десятка). В нея се намира и известният астрономически часовник – той показва реалните позиции на слънцето, луната и слънчевите и лунни затъмнения. Отпътуване за Залцбург. Настаняване в хотел. Нощувка.

9-ден Залцбург-Виена-295 км

Закуска. Туристическа и пешеходна обиколка на Залцбург – градините и двореца Мирабел, Родната къща на Моцарт, крепостта Хоензалцбург, Резиденцията и паметника на Моцарт, Катедралата. Отпътуване за Виена. Пешеходна раходка- дворецът "Белведере", един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард "Рингщрасе", изграден на мястото на старата крепостна стена; Дворецът "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентътсъс статуята на Атина Палада; Кметството - внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасерс необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена - Виенското колело. По желание разглеждане на двореца "Шонбрун" - лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. Нощувка.

10- ден Виена-Будапеща- 243 км

Закуска. Отпътуване за Будапеща. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод: Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм “Будавар” с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата– издигната от Хабсбургите, за да защитава “перлата на Дунава” от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание - разходка с панорамно корабче по р.Дунав. Свободно време по булевард "Ракоци" и улица "Ваци" – една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколко стотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти, кафенета и магазини. Нощувка.

11-ден Будапеща-Добрич- 1312км

Закуска. Отпътуване за България през Сърбия. Пристигане късно вечерта.

 

 

Дни: 
11 дни/10 нощувки/
 
Цената включва : 
  • Транспорт с лицензиран туристически автобус
  • Застраховка
  • 10 нощувки със закуски в посочените градове по програмата в удобни хотели 3*
  • Всички пътни, гранични и винетни такси, паркинги, тунели, мостове
Цената не включва : 

-разходи от личен характер
-входни такси по желание

 

Допълнителна информация : 

Ученическата екскурзия е осъществява при минимум 40 ученика и 3 ръководителя. При желание на групата може да се промени маршрута, броя нощувки, да се добави представител на фирмата по време на екскурзията и т.н.

 
цени от: 0,00лв.
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.