Връзка с нас: mail@yourstore.com +359 2 654 321

Избери Език:

English Български Russian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!
Екскурзия АЛБАНИЯ и МАКЕДОНИЯ

Екскурзия АЛБАНИЯ и МАКЕДОНИЯ

Македония и околностите на Охридското езерото се считат за едно от най-важните места за християнството в Европа. Тук ще откриете наистина хиляди църкви, параклиси и манастири, но някои от тях като църквата Свети Климент и Панталеймон, Света София и манастирът Йоаким Осоговски няма как да пропуснем. Сред най-важните забележителности на Охрид са също Самуиловата крепост, както и Робевата къща.
 
Албания - пътуване в лоното на девствена Природа - богатство от форми живописни, представени от планини, обгръщащи ни от всички страни и прорязани от буйни реки с плодородни долини. Пътуване до необятните простори на Адриатическо и Йонийско море в Албания с прекрасните им плажове – наглед сякаш безкрайни.
  
Дата:
 
4 дни
/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 3 вечери/


ЦЕНА НА ЧОВЕК: 335 лева
 
 
ПРОГРАМА
 
1 ден 
Отпътуване в 21.00ч от Добрич, от Варна в 21.45ч. /Антим-1/, от Шумен в 22:45ч /от 5км/, от Велико Търново в посока Македония.


2 ден
Пристигане по обяд в Битоля. Туристическа програма в Битоля, пешеходна разходка – главната търговска улица, Часовниковата кула, църквата Св. Димитър, старата чаршия. Отпътуване за Охрид- туристическа програма с разглеждане на Чаршията, Старият чинар, Самуиловата крепост, Църквата Св Богородица Перивлепта с богата украса, пазител на мощите на Св.Климент по време на османското робство, църквата Св. Климент-Св.Пантелеймон с гроба на Св. Климент, красивата Св.Йоан Канео, разположена на скала над езерото в рибарския квартал на Охрид, катедралата Св. София, античния театър, къщата на Робевци. Отпътуване  до манастира Св. Наум/30км/. По пътя посещение на Билянините извори и Хидроложкия институт, където се развъжда прословутата Охридска пъстръмка. Разглеждане на манастира Св.Наум, църквата в манастира Св.Арх. Михаил и Гавраил, параклиса Св. Петка със светена вода.Настаняване в хотел 3-4* на брега на Охридското езеро. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден 
Охрид- Круя-Тирана-Дуръс

Закуска. Предстои вълнуващо пътуване по древния път Виа Егнатия Населените места, покрай които се минава в Албания през Елбасан - Римляните са го наричали  Masio Scampa заради кулите и крепостните стени /на древен илирийски език означава остър планински връх, а на турски–крепост/.Пристигане в Тирана. Панорамна /с автобус/ и пешеходна обиколка на града: Джамията на Етем бей, паметника на Георги Кастриоти - Скендербег и централния площад Скендербег, сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула - символ на града, Университета. Посещение в Православната Автокефална църква на Албания – „Възкресение”, която е третият по големина православен храм в Европа. Църквата впечатлява с размерите си от 1660 м. обща площ с максимална височина 32,2 м. и камбанарията с височина 46 м. Църквата е строена по подобие на великолепната църква „Света София” в Истанбул и пази светите мощи на Св. Йоан Владимир и Св. Кузма Етолийски.. Отпътуване за град Дуръс, известен в българската история с името Драч – любим град на българските царе-  Венецианската кула, Римския амфитеатър от II век за 15000 зрители/ кандидатства за списъка на UNESCO/, главното пристанище на Албания, крайморския булевард с палмите  подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро. Екскурзия до Круя – една от най-важните крепости в Албания. През 879 г. Круя се явява значим епископски и византийски център, а в 1190 г. е седалище на княжеството Арбери. През XV век Круя, под лидерството на Скeндербег, става символ на съпротивата срещу турците. В крепостта е основан етнографски музей, който се помещава в типична къща от XVIII век. Националният музей на Скeндербег също се намира в замъка, и е посветен на националния герой и неговите подвизи. Свободно време. Настаняване в хотел в Дуръс 3-4*. Вечеря. Нощувка.
4 ден 
  Дуръс-Скопие

Закуска. Отпътуване за Скопие. Пристигане следобяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден 
Скопие-Добрич
Закуска. Пешеходна разходка в Скопие: катедралата "Св. Климент Охридски", реконструираният площад "Македония" с паметника "Воин на кон", фонтаните и новите скулптурни композиции; домът-музей на Майка Тереза; старият квартал "Вароша" - скопската чаршия; църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев; крепостта Скопско кале.Свободно време около 2 часа. Отпътуване за България. Пристигане вечерта. 
 
 
 Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран  автобус с видео, климатик, мини-бар
 • 3 нощувки в хотел 3* / Охрид, Дуръс, Скопие/
 • 3 закуски
 • 3 вечери
 • Туристическа програма
 • Медицинска застраховка
Цената не включва:
Входните такси за забележителноститесе плащат в леки за Албания
 • етнографския музей в Круя - 350 леки
 • амфитеатъра в Дуръс - 350 леки
 • Самуилова крепост – 30 мак. динара
 • Св Богородица Перивлепта – 100 мак. динара
 • Св.Пантелеймон - 100 мак. динара
 • Св.Йоан Канео – 100 мак. динара
 • Манастира Св. Наум - 100 мак. динара
 • Св.Спас с гроба на Гоце Делчев в Скопие – 120 мак.динара
 
 Необходими документи:
 • Пътуване на български граждани - с паспорт или лична карта,
 • За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация, (оригинал + 1 фотокопие)
 
Парична единица:
1 лев ~ 70 АLL /Албански леки/
1 евро ~ 137 леки; 1 лев ~ 70 леки
1 лев ~ 31,42 MKD /Македонски денара/
1 евро ~ 61,66 MKD
цени от: 335,00лв.
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.