Връзка с нас: mail@yourstore.com +359 2 654 321

Избери Език:

English Български Russian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!

Екскурзия до Кишинев, втората по големина в света винарна Крикова, Стария Орхей, манастир Хънку и манастир Каприяна

Екскурзия до Кишинев, втората по големина в света винарна Крикова, Стария Орхей, манастир Хънку и манастир Каприяна

Екскурзия до Кишинев, втората по големина в света винарна Крикова, Стария Орхей, манастир Хънку и манастир Каприяна

Дати:
27.09 -29.09.2019
3 дни \ 2 нощувки

ЦЕНА: 200,00 лева


ПРОГРАМА
 
Молдова – земя на кръстопът на различни култури, на романската и славянската, населявана от бесараби, гагаузи, молдовци, украинци, румънци. Почти непозната за останалия свят, Молдова е една от последните „истински”, непроменени от туристическия поток, дестинации. Наситена със събития история, вековни традиции и ритъм на живот, неизменно следващ народните празници и обичаи, огласян от лиричната песен „дойна” и освен това манастирски комплекси и крепости, и изненадващо добро вино – Fataesca Negra, Galbena, Plavai.
1 ден
Варна-Добрич-Кишинев-579км
Отпътуване от Варна в 03:00 от Антим-1. Отпътуване от Добрич в 03:45ч от Младежки дом. Преминаване през Галац /Румъния/ по пътя за Молдова.
Пристигане в ранния следобед в Кишинев. Туристическа програма в Кишинев – пешеходна обиколка включваща национален театър Михаи Еминеску- най-големия театър в Молдова основан през 1920г., площада на Артистите, известен още като Арбат- определен туристически пазар за молдовски сувенири, занаяти, както и картини на местни художници, Органова зала – проектирана първоначално като сграда за банка, Кметството-проектирана в италиански готически стил, Катедрала „Рождество Христово“ – пример за руска архитектура в града, проектирана от архитект Авраам Мелников - един от най-добрите архитекти на Руската империя от този период, Камбанарията, Триумфалната арка - великолепна структура в центъра на Кишинев. Тя е посветена на победата на Русия над Турция и е построена през 1846 г., сградата на Парламента, Паметник на Щефан Чел Маре/Стефан Велики/- Управлението на воеводата Стефан IV е най-славното в историята на Молдавското княжество, сградата на Президенството. Свободно време. Настаняване в хотел 3-4*.Нощувка.

2 ден
  Кишинев-Крикова-Стария-Орхей – 60км
Закуска. Отпътуване за Втората по големина изба в света „Крикова” Крикова- ПЕРЛАТА НА МОЛДОВСКОТО ВИНОПРОИЗВОДСТВО. Основана е през 1952 г. За да стане избата, са използвани коридори от галериите за добив на варовик, започнати още от 15 век и дълбани векове наред. Камъкът е използван при строителството на град Кишинев.Представлява истински подземен винен град с широки улици, складове, зали за дегустации. Общата дължина на виненото предприятие съставлява 120 км. Постоянна ежегодна температура от 12 градуса и средна влажност 97 – 98 % – отлични условия за съхраняване на 30 милиона литра висококачествени вина. При производството на игристи вина се използва строго класическата френска технология за производство на шампанизирано вино . Предлага се завършването на разходката с дегустация в някои от залите за гости: „Гагарински Зал”, „Морское Дно”, „Национальны Зал” и др. Разходката се осъществява с електрически влак. Отпътуване за Страия Орхей  - Тази територия е обитавана от ранните времена. На това място са били построени много градове. Първият град, основан тук се нарича Orhei. Името Orhei означава "укрепление". След това в началото на 14-ти век, Златната орда завладява тази територия. Името на археологически резервата произлиза от името на този средновековен град, като по този начин "Стария Oрхей". Музейният комплекс Стария Орхей е система от исторически паметници и природни пейзажи. Тя се състои от няколко полуострови. Централният нос в Стария Oрхей се нарича Pestere. Името му произлиза от многото пещери, издълбани в него ( "Pestere" е румънска за "пещери"). Носът Butuceni е част от Стария Orhei, както добре. Заедно с нос Pestere тя създава сложна хармония от всяка гледна точка. На нос Butuceni е голямо, както от геоложки и естетически гледни точки. Тя има много варовикови плочи, просторни пещери и малки пещери. Най-прекрасната гледка и древни следи са впечатляващи. Стария Oрхей е известен с пещерни манастири, разположени там. В Стария Oрхей има няколко монументални каменни конструкции, които са от интерес за учените, така и за обикновените хора. Най-старият укрепено строителството в Стария Oрхей е гетската крепост. Тя се намира на нос Butuceni.
Друг изграждане на голям интерес е средновековната крепост. Тя е построена, когато Златната орда завладява тази територия. Градът тук става ориенталски и е обявен за Shehr Ал Cedid. Дървената крепостта е разрушена. Нова каменна крепост е бил повдигнат на мястото му. Тя има две стаи и подземен гробница.
Връщане в Кишинев. Свободно време за пазаруване в МОЛ Malldov
a /http://www.shoppingmalldova.md/или подобен. Нощувка.

3 ден
Кишинев-Каприяна-Хънку-Добрич-Варна – 650км
Закуска. Отпътуване до манастирите  Хънку и Каприяна.
Каприяна: основан през 1429 г.  Дълго време тук се е намирала резиденцията на  молдовския Митрополит, покровителствал ред владетели, в това число и Щефан чел Маре. Намира се в едноименното село в 
Молдова, в центъра на горския резерват Кодри. Според легендата Щефан чел Маре, веднъж хванал в капана си млада сърна. Тъкмо се канел да я убие, когато забелязал, че животното като че ли се покланя. Съжалил я Щефан и заповядал на войните си да я пуснат на свобода. Няколко часа след това владетелят разбрал, че му се е родила дъщеря. През същата нощ получил видение, че на това място се издига огромен манастир, чието име се състои от това на дъщеря му Ана и спомена за удивителното събитие – Capra (планински козел)
Хънку: основан през  1678 г. Легендата гласи, че по желание на своята обична дъщеря, великият владетел Михаил Хънку основал женски манастир при устието на река Когелник. Девойката се отдава на монашеството под името Параскева и посвещава живота си на Господ. Този манастир блести с очарование и красота и е призната прочистваща душата светиня. Отпътуване за България. Пристигане след полунощ.

Цената включва:
- транспорт с лицензиран автобус
- 2 нощувки със закуски на блок маса в хотел централно разположен в Кишинев 3-4*
- застраховка
- екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:
- доплащане за единична стая- 25.00 лева на вечер
- входна такса за винохранилището в Крикова- 25 евро с включена дегустация на 4 вида вина и типична молдовска баница. Турът трае около 2 часа.
Необходими документи:

Необходими документи:
- За деца и възрастни - валиден задграничен паспорт или лична карта;
- За деца под 18 години, непридружавани от единия или двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение (оригинал и 2 копия);
цени от: 200,00лв.
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.