Екскурзия до Ниш, Белград и Нови Сад

Екскурзия до Ниш, Белград и Нови Сад

ДАТИ:

ЦЕНА: 220.00 ЛЕВА
 
ПРОГРАМА
1-ДЕН
Отпътуване от Добрич в 03.45ч от Младежки дом. Отпътуване от Варна в 04.30ч от Антим-1 в посока Белград. Туристическа програма в Белград – пешеходна обиколка на Стари и Нови Белград с местен екскурзовод на български език: „Площада на републиката”, Националното събрание, Националния театър, Националния музей, Музея на Никола Тесла, Катедралния храм „Св. Сава” – най-големия храм на Балканите, Нови Белград с разглеждане на Земун – някога там се е намирало старото римско селище, на мястото, където р.Сава се влива в р.Дунав. Разглеждане на: Старата крепост – един от символите на Белград, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради на крепостта Калемегдан, парка Калемегдан. Този ден обиколката ни ще завърши с разходка в един от най-богатите квартали на града – „Дединие”, където ще имате възможност да видите Къщата-музей на Йосип Броз Тито, Мавзолей "Къщата на цветята", където е погребан Тито и др. Свободно време с възможност за разглеждане на комплекса “Нови Београд”, където можете да пийнете кафе и да се полюбювате на гледката към р. Сава – най-големият приток на Дунав. По желание - разходка с корабче по р.Сава и по р.Дунав. Свободно време с възможност за разходка по чаровната калдъръмена улица „Скадарлия”, център на бохемския живот на Белград, „Белградският Монмартър”, още помнеща духа на велики сръбски поети и художници от романтичния 19-ти век и където все още се събират писатели, художници и много гости в известните стари кафани. Ще се потопите в старата атмосфера на културния и бохемския живот на града. Настаняване в хотел 3*. Нощувка в Белград.
2-ДЕН
Закуска. Целодневна екскурзия до Нови Сад. По пътя - Войводина, Сремски карловци и манастира Крушедол. Посещение на манастира Крушедол, част от сръбската Света гора. Този религиозен център от ХVІ век е свързан с владетелския род Бранкович. В манастира са погребани няколко изтъкнати личности от сръбската история, включително крал Милан І (1872-1889). Посещение на Сремски Карловци - религиозен, културен и просветен център в сръбските земи под унгарско управление от ХVІ век. Пешеходна обиколка на центъра с църквата Св. Никола, чешмата с четирите лъва, лятната резиденция на патриарха, най-старата сръбска гимназия. Пешеходна разходка в Нови Сад: Петроварадинската крепост и Градския музей, улиците Дунавска и Змай Йовина, православната църква, католическата църква, синагогата. Връщане в Белград. Свободно време. Нощувка.
3-ДЕН
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Ниш. По пътя кратка пешеходна разходка в центъра на Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Крепостта; дворецът "Бановина" - днес седалище на Нишкия университет.Посещение на Нишка крепост - крепостта има четири големи порти – Стамбул, Белград, Видин и Великата порта. Посещение на Медиана - Археологически обект “Медиана” се намира на мястото, което някога е било римският път” Via militaris “, днес път E-80 (Ниш-София). Разглеждане на римската вила на император Констнатин Велики. Отпътуване за Кулата с черепите - Този паметник, единствен по рода си в света, е построен след битката на Чегар. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.
 
 
 ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Транспорт с туристически автобус
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград
  • Панорамна обиколка на Белград
  • Пешеходна обиколка на Белград
  • Пешеходна разходка в Ниш
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
  • Екскурзоводско обслужване по време на цялата екскурзия
  • Целодневна екскурзия до Нови Сад
   ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  - доплащане за единична стая- 50.00 лева
  - вечеря в традиционен сръбски ресторант с жива музика /не включва напитки/ при минимум 17 туриста- 35 лева
  - дегустация на ракия в местен ракиен бар при минимум 10 туристи- 20 лева
  - посещение на Музея на Никола Тесла в Белград (автобусен трансфер, входна и резервационна такса, филмова прожекция и беседа на сръбски език в музея) - 5 евро;
  - входна такса за Челе Кула и Вила Медиана - 150 RSD за възрастни или 130 RSD за ученици и студенти, комбиниран билет;
  Забележка:
Екскурзията се осъществява при минимум 40 записани туриста. Възможност за отпътуване от Шумен, Велико Търново;
Необходими документи:
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 
цени от: 220,00лв.
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.