Връзка с нас: mail@yourstore.com +359 2 654 321

Избери Език:

English Български Russian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!

Екскурзия Перперикон, Златоград и Кавала

Екскурзия Перперикон, Златоград и Кавала

Екскурзия Перперикон, Златоград и Кавала

Дати:
2 дни\ 1нощувка

Цена: 120,00 лева

ПРОГРАМА
1  Ден 
03.15 - Отпътуване от Добрич, Младежки дом
04:00ч. – Отпътуване от Варна, ул.“Антим I“
Пристигане в Хасково. Посещение на - „Монумент Св. Богородица“- най-високата в света статуя на Пресвета Дева Мария с Младенеца се издига с почит, любов и признателност към Божията майка. Монументът е открит през 2003 г. с водосвет от митрополит Арсений. През 2005 г. е вписан в книгата Световните рекорди на Гинес, а от 2009 г. е и в листата на Стоте национални туристически обекта на България. Автори на статуята са Петьо Александров, Никола Стоянов и колектив. Изработена е от полимер-бетон и тежи 120 тона. Общата височина на монумента е 32,8 м, а притегателното му излъчване се допълва от изградения вътре в основата му параклис.
Отпътуване за Переприкон. Разглеждане на археологическия комплекс, който представлява грандиозно мегалитно светилище. Предполага се, че това е древнотракийско светилище на Дионис, придобило широка известност в античността. Площта на целия комплекс е около 12 кв.км. Самото светилище Перперикон се извисява на скален връх с надморска височина 470 м. В подножието му се намира село Горна крепост. Край него тече златоносната река Перперешка, оформила плодородна долина с дължина около 10 км и широчина 3-4 км, създала великолепни условия за живот от дълбока древност.
Ранният следобед пристигане в Златоград и настаняване в 2/3* хотел. Обзорна обиколка на Златоград с посещение на забележителностите му - Етнографския ареален комплекс на Златоград, открит на 24 май 2001 г. - Етнографски музей и работилници /с демонстрация/, най-старата църква в Родопите „Успение Богородично“ - построена през 1834 година - според преданието само за 40 нощи, най-старото килийно училище, където се намира най-старият писмен паметник от Родопското Възраждане „Златоградски писмовник” .Свободно време и възможност за вечеря в някоя от традиционните механи в града.Нощувка.
 
2  Ден 
Закуска. Oтпътуване за екскурзия до Гърция – град Кавала - 
една от перлите на слънчева Гърция.Преминава се през ГКПП Маказа-Нимфея и през Комотини. По пътя минаваме през селцето Порто Лагос, известно с живописния си залив и красиви плажове. Спираме  за почивка в лагуната на езерото "Вистонида", където се намира очарователния манастир "Св. Никола", свързан с брега чрез дълъг пешеходен дървен мост. Манастирът е подчинен на Ватопедската обител на Атон, а според легендата е основан от император Аркадий. Пешеходна туристическа обиколка с екскурзовод на Стария град на Кавала, основан от колонисти от остров Тасос през VI в.пр.Хр. През времето градът се е разраствал и в момента е най-голямото и най-красивото пристанище в тази област на Егейско море. Могат да се видят църквата “Успение Богородично”,  пристанището, Паметника икъщата-музей на Мохамед Али паша, благодетел на града, Аквадукта „Камарес”, построен от Сюлейман Великолепни, сградата „Имарет”,Крепостната стена на стария град и магазинчетата за сувенири. По желание посещение на Кулата на крепостта, за да се насладите на 360 градусова гледката към заливитите и забележителностите на града. Свободно време за покупки и възможност за обяд в стария град и покрай живописното крайбрежие.
Следобед отпътуване от Кавала през ГКПП Маказа-Нимфея в посока България. Късно пристигане във Варна и Добрич. 
Цената включва : 

- транспорт с лицензиран туристически автобус
- нощувка в хотел 2-3 звезди в Златоград
- екскурзоводско обслужване
- застраховка

Цената не включва : 

- разходи от личен характер
- входни такси
- доплащане за единична стая 20.00 лева

цени от: 120,00лв.
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.