Връзка с нас: mail@yourstore.com +359 2 654 321

Избери Език:

English Български Russian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!

Екскурзия пещера ДУПНИЦА-ОДРИН-ЕНЕЗ-ЕЗЕРО ГАЛА

Екскурзия пещера ДУПНИЦА-ОДРИН-ЕНЕЗ-ЕЗЕРО ГАЛА

Екскурзия пещера ДУПНИЦА-ОДРИН-ЕНЕЗ-ЕЗЕРО ГАЛА

Екскурзия пещера ДУПНИЦА-ОДРИН-ЕНЕЗ-ЕЗЕРО ГАЛА

Дати :

2дни / 1 нощувка
Цена : 135 лв
 
Програма
1 ден:
04.00ч Тръгване от Добрич
05.00ч Отпътуване от Варна през Несебър и Поморие
Преминаване на българо-турската граница на ГКПП Малко Търново/Дерекьой. Посещение на пещерата Дупница – една от най-дългите пещерни системи в Европа с обща дължина 3200 м, формирала се преди около 200 млн. години и дава началото на река Резовска, която в горното си течение служи за граница между двете държави. Отпътуване за Одрин - втората османска столица след Бурса и преди Константинопол /Истанбул/, града на пехливаните (мазните борби) и плодовите сапуни. Посещение на търговски център с намаления „MARGI OUTLET” и т.нар. СИН ПАЗАР, където може да се намери всичко - от пресни плодове и зеленчуци до млечни продукти, ядки, сушени плодове, кухненска посуда и дрехи. Посещение на Музея на здравето (музей на Европа за 2004г.) с кратък филм на български език. Вход: 5 турски лири = 1,50 лева. Време за разглеждане – 1 час.
Настаняване в хотел.
Свободно време. По желание - посещение на джамията на султан Селим II – произведението на най-известния архитект на Османската Империя – Синан, което самият архитект смята за неговия шедьовър. Свободно време за разходка и разглеждане на АРАСТА БАЗАР – пазара към джамията, Бедестена. Нощувка
 
2 ден:
07.00-08.30 Закуска. Освобождаване на хотела.
Посещение на българската църква „Св. Св. Константин и Елена” с беседа.
Посещение на складове за перилни препарати на ниски цени. 
Посещение на търговски център ERASTA Shopping Centre. Отпътуване за Енез. Малкото градче е разположено между устието на р. Марица малко преди вливането й в Егейско море и националния парк Далян. Днешният Енос (на турски Енез) е наследник на големия античен град Аинос, основан според легендата от троянския герой Еней. Много народи са оставили следи тук! През различните епохи е владян от траки, перси, елини, македонци, римляни, византийци, генуезци, османци …. За съжаление все още не е добре изследван. Според австрийските археолози, които работят тук, Аинос е обект с изключително бъдеще, притежаващ по-голям потенциал дори от световно известния Ефес. Древният град е разположен на югоизточния бряг на река Марица (Еврос), точно на мястото, където водите ѝ се срещат с Егейско море. През Античността е едно от най-важните пристанища на Източна Тракия. Споменат е в произведения на Омир и Херодот. Днес върху античния Акропол се издигат останките от средновековната крепост, построена от генуезката фамилия Гатилузио. Тя го владее от 1376 година до превземането му от войските на османския султан Мехмед Завоевателя през 1456. По време на Балканската война (1912 г.) Енос е окупиран от българската армия. Той е крайна точка на линията Мидия — Енос, маркираща територията, която според Лондонския мирен договор Османската империя отстъпва на България. Няколко месеца по-късно с договора от Букурещ 1913 тази граница е коригирана и градът е върнат на Турция.
Разглеждане на останките от византийския замък и църквата "Св. София" .
Запазеният и реставриран Акропол се издига на височина 25 метра над нивото на морето и реката. От него се разкрива приказна гледка към Егея и делтата на Марица. Мощните, всяващи респект крепостни стени показват, кой е бил господарят тук! Интерес представлява и мавзолеят (бивша византийска църква) на османския адмирал Хас Юнос бей и причудливото ислямско гробище до него. Обиколка ни ще завърши при Базиликата на кралската дъщеря. Произходът на името е загадка. Вкопана в огромен хълм край вътрешното пристанище близо до морския бряг, тя удивително прилича на Голямата митрополия в Несебър. Вероятно са строени по едно и също време – VI век от н.е. при царуването на Юстиниан I Велики. Размерите ѝ са огромни (дължина повече от 30 м), а строителния план много оригинален. Стичащите се от хълма води, заедно с подпочвените се вливат в красив вътрешен нимфеум.
Отпътуване за България. Пристигане около 23,30ч


 
  Цена на човек в стая с
2 легла или 3 легла
Цена на човек в единична стая
 
Цена 135 лв. 160 лв.
 
 
Цената включва:
Транспорт с комфортен автобус 1 нощувка със закуска в хотел в Одрин 3-4*
Екскурзоводски беседи на български език във всички обекти;
Пътни и гранични такси, паркинг;
Медицинска застраховка;
Екскурзовод от Туроператора. По време на пътуването се дава пространна информация за Турция, Одрин, посещаваните обекти и много любопитни подробности.
Цената не включва:
- входните такси за музеи и туристически забележителности – общо 15 турски лири;
- доплащане за вечеря -25 лева
 
цени от: 135,00лв.
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.