Връзка с нас: mail@yourstore.com +359 2 654 321

Избери Език:

English Български Russian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!

ЕКСКУРЗИЯ СЪЕВА ДУПКА- ПЕЩЕРА ПРОХОДНА-ЛОВЕЧ-ДЕВЕТАШКА ПЕЩЕРА-КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ

ЕКСКУРЗИЯ СЪЕВА ДУПКА- ПЕЩЕРА ПРОХОДНА-ЛОВЕЧ-ДЕВЕТАШКА ПЕЩЕРА-КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ

ЕКСКУРЗИЯ СЪЕВА ДУПКА- ПЕЩЕРА ПРОХОДНА-ЛОВЕЧ-ДЕВЕТАШКА ПЕЩЕРА-КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ

Дата:

14.03 - 15.03.2020
11.04 – 12.04.2020
06.06 - 07.06.2020
03.10 – 04.10.2020


2 дни \ 1 нощувка

Цена: 100 лева


ПРОГРАМА
Ден 1
Отпътуване от Добрич в 04.15 от Младежки дом, 05.00ч Варна /Антим-1/, 06.00 Шумен/5-ти км,08.00ч Велико Търново от автогара „Юг“  в посока Съева дупка. Около обяд посещение на пещерата. Съева дупка е на около 3,5 милиона години. Наречена е “подземната перла”, защото е една от най красивите пещери в България. В началото на пещерата е „Преддверието“, където са открити глинени съдове, огнище, кости от животни, монети от времето на император Антоний. Следва първата пещерна зала, която е получила името „Купена“ от високия 3,5 м каскаден сталагмит, приличаш на купа сено. Във втората зала- „Срутището“ има огромни скални блокове, достигащи височина над 3 м. Тук е сталактона наречен „Дебелата Берта“, защото напомня голямо оръдие. В „Срутището“ се намира и така наречения „Орган“, който при удар на всяка отделна част издава отделен тон. Третата зала се нарича „Харманът“. Тя е с червеникави блестящи образувания. Тук акустиката е невероятна и залата е използвана за записи на някои хорови състави. Северозападно от „Хармана“ са разположени още две невероятно красиви зали- „Белият замък“ и „Космос“. Пещерата е осветена, обезопасена и има много добри екскурзоводи, познаващи всяка нейна приказна форма.
Отпътуване в посока пещера Проходна. Пещерата Проходна или наречена още Феномена „Очите на господ” е една от най - емблематичните български пещери. Точно тук, вследствие на ерозията и просмукващите се води, на тавана на пещерата Проходна се е образувал феноменът Окната, известен още като Очите на Бога. Тези две невероятни скални образувания, които представляват почти еднакви по големина дупки с формата на очи, са използвани като символ на Божието проявление във българския игрален филм „Време разделно”. Отпътуване за Ловеч. Настаняване в хотел. Свободно време.
Ден 2
Закуска. Посещение на Архитектурно-историческият резерват ”Вароша”, Етнографският музей, Покрития мост, Музей на Васил Левски и Ловешка крепост. Отпътуване за Деветашка пещера - Отпътуване за Деветашка пещера- намира се на 18 км североизточно от Ловеч и на 2 км от село Деветаки. Пещерата е известна още като Маарата или Окната заради седемте различни по големина отвори на тавана, през които прониква светлина и осветява централната зала и част от двата й клона. Отпътуване за с. Крушуна и изкачване по екопътеката в местността „Маарата” към Крушунските водопади, най-голямата в страната водна травертинова каскада с много водоскоци, прагове, басейнчета и наситена с водни капки , освежаваща атмосфера. Изкачването до главния 20-метров водопад е около 20-25 мин по стръмна еко-пътека с много приказни мостчета, стъпала и парапети. Препоръчваме Ви да носите удобни, ниски обувки и вода за пиене. Свободно време за разходка по еко-пътеката. Отпътуване за Добрич и Варна в късен следобед. Пристигане надвечер в съответния град.


Цената включва:
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3 * в град Ловеч
  • Туристическа застраховка
  • Екскурзоводско обслужване
  • Транспорт с лицензиран автобус
Цената не включва:
  • Входни такси за посещения на музеи и други
  • Разходи от личен характер
Входна такса за Пещера Съева дупка: 3 лв за възрастни, 2 лева за ученици (от 6 до 16 год) , Заснемане с фотоапарат – 2 лв., с камера – 5 лв.
Входна такса за екопътеката- 2 лева/човек, входна такса за Деветашката пещера- 2 лева/човек
Цената е валидна при минимум 35 човека.
цени от: 100,00лв.
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.