Връзка с нас: mail@yourstore.com +359 2 654 321

Избери Език:

English Български Russian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!

КУКЕРЛАНДИЯ В ЯМБОЛ- XX МЕЖДУНАРОДЕН МАСКАРАДЕН КАРНАВАЛ

КУКЕРЛАНДИЯ В ЯМБОЛ- XX МЕЖДУНАРОДЕН МАСКАРАДЕН КАРНАВАЛ

КУКЕРЛАНДИЯ В ЯМБОЛ

КУКЕРЛАНДИЯ В ЯМБОЛ  
XX  МЕЖДУНАРОДЕН МАСКАРАДЕН КАРНАВАЛ
Посещение на Кабиленски манастир "Рождество Богородично".
Пъстър и зрелищен празник, който представя богатството в традициите на маскарадните игри от всички региони на България. Колоритът на фестивала се допълва с ежегодното участие на представители от Турция, Гърция, Хърватска, Македония, Словения, Ирландия, Румъния, Полша, Португалия, Индонезия и др. В изданията на празника участват хиляди кукери, сурвакари, бабугери от цялата страна. Събитието привлича публика от няколко десетки хиляди души – жители и гости на града. Езическите игри на маскираните е ритуален благослов за здраве, плодородие и благоденствие.

 
ДАТА:
ЦЕНА: 35 ЛЕВА

ПРОГРАМА
 
ХX Международен маскараден фестивал „Кукерландия” – Ямбол
 Потопете се в магията на един пъстър и зрелищен празник, който представя богатството в традициите на маскарадните игри от всички региони на България ! През 2019 г. ще се проведе 20-ото юбилейно издание на  Международния маскараден фестивал „Кукерландия“.
 

 

Програма на пътуването:

05:30 часа отпътуване от Добрич (Младежки дом)
06:15 часа отпътуване от Варна (ул. Антим I) .
 
Пристигане в Ямбол в около 10:00ч. Пешеходна разходка в централната част на Ямбол с възможност за разглеждане на:
  • Ямболския безистен - покрит пазар, който се намира в центъра на града, днес - КИЦ. Това е единствената в България запазена сграда от този тип от периода на Османското владичество. Построен е в периода 1509 - 1510г и е една от най-масивните постройки в Ямбол.
  • Ески джамия ("стара джамия") в Ямбол е реставрирана в оригиналния си вид и втора по големина джамия в България.
  • Музей на бойната слава - последните две години музеят заема челно място в категорията "Музеи" на кампанията "Чудесата на България".
  • Художествената галерия "Жорж Папазов".
Свободно време за участие в Парада на маскираните. Разходка в Кукерград със забавления, снимки, уличен театър, графити и творчески работилници. Ще преминете през Алеята на гигантските маски, ще си закупите сувенири за спомен от базара на сувенири и ще имате възможност да опитате от продуктите предложени на базара на производители на вино, млечни и месни продукти от региона.
Следобед с желаещите ще посетим и разгледаме Археологически резерват "Тракийски и античен град Кабиле" и Кабиленски манастир "Рождество Богородично" . Кабиле е бил резиденция на тракийски царе и е единственият град във вътрешна Тракия, който е имал собствена монетарница. ". Ако все още не сте посетили Кабиленски манастир, за да се изкъпете и да си налеете от неговата лековита вода, направете го! Според древните легенди, манастирът съществувал от времето на св. император Константин. Неговата майка, Света Елена, знаела за лечебните свойства на водата в Кабиленски манастир и често изпращала хора да ѝ носят от нея.
Около 17:30ч - отпътуване обратно за Варна и Добрич.
 
В празника участват хиляди кукери, сурвакари и бабугери от цялата страна. Езическите игри на маскираните е ритуален благослов за здраве, плодородие и благоденствие.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • транспорт с лицензиран автобус
  • екскурзоводско обслужване
  • посещения според програмата
  • застраховка
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • лични разход
 
цени от: 35,00лв.
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.