Връзка с нас: mail@yourstore.com +359 2 654 321

Избери Език:

English Български Russian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!

Римски фестивал „ Нике“ Никополис ад Истриум - Къпиновски манастир- Велико Търново

Римски фестивал „ Нике“ Никополис ад Истриум - Къпиновски манастир- Велико Търново

Римски фестивал „ Нике“ Никополис ад Истриум - Къпиновски манастир- Велико Търново


Дата : 25.08.2018
1 ден

Цена  :  36 лв

Програма
5:30часа Отпътуване от Добрич Младежки дом.
6:20 часа Отпътуване от Варна  ул Антим 1
10:30 Посещение на Римският  фестивал „Нике“ в Никополис ад Истриум. Наричан още Градът на победата край Дунава , Никополис ад Истриум е римски град, намиращ се на 20 км от Велико Търново. Градът е бил основан от римския император Марк Улпий Траян в чест на победите си над даките в 101 и 106 година. Никополис ад Истриум е построен върху пресечната точка на две основни пътни артерии на Дунавската Римска Провинция  - град Одесос (Варна) към западните римски провинции и  Дунавската крепост Нове (Свищов) и римските провинции в Мала Азия. В средата на V век Никополис е разрушен от хуните на Атила и е възстановен отново през VI век, като мощна крепост с военни сгради и църкви. Накрая градът е окончателно заличен от аварите в края на VI-ти век. По-късно (през Х-ти), върху руините му, е построено българско средновековно селище.
Свободно време за  Римският фестивал „Нике“ – Играта на победата. Възможност за разграждане на занаятчийски пазар, ателиета за демонстрации на римски настолни игри, римска мода и прически, игра с публиката. Пресъздаване на основаването на града – ритуали. Римо-дакийски войни: демонстрация на екипировка, бойни построения и битки, римски процес, робски пазар и гладиаторски боеве. Посрещане на император Каракала. Демонстрация на Спортни игри, учредени от Каракала . Римска кухня и демонстрации – Радослав Машков - Мастер шеф във верига ресторанти „Бианко“.
13.30 Отпътуване за Къпиновски манастир. Къпиновският манастир Св. Николай Чудотворец  се намира край село Къпиново, Великотърновска област. Основан е през 1272 г. с името “Св.Троица”. Масивни дървени порти и стръмни стъпала от камък извеждат в манастирския двор, в средата на който се издига манастирската черква, изградена през 1935г.. През вековете манастирът е многократно разрушаван и издиган наново. Манастирът е с много богата история. Бил е посещаван от личности като Васил Левски, Филип Тотю и др. През 1794 г. игумен е самият Софроний Врачански. Днес манастирският комплекс се състои от жилищни сгради, параклис и църква.
16,00 Отпътуване за Велико Търново. Свободно време в центъра на Велико Търново. Възможност за разходка в етнографския комплекс Самоводска чаршия. Комплексът се състои от реставрирани или построени в старинният възрожденски стил сгради с високи каменни дувари, къщи с балкони надвесени над улицата, малки дюкянчета и работнички.
Отпътуване за Варна и Добрич в 18,00ч.
 
 
Цената включва:
•          Транспорт от  Добрич и Варна с комфортен туристически автобус
•          Екскурзоводско обслужване
•          Медицинска застраховка
 
Цената не включва:
Лични разходи
Тази оферта не е актуална
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.