Уикенд в Букурещ с посещение на „Мулен Руж“ , Сланик и Therme Bucuresti

Уикенд в Букурещ с посещение на „Мулен Руж“ , Сланик и Therme Bucuresti

Уикенд в Букурещ с посещение на „Мулен Руж“ , Сланик и Therme Bucuresti


Специална дата за уикенд в Букурещ и солна мина Сланик по случай Международен ден на жената

Дата: 10.03.2018   ПОТВЪРДЕНА
Продължителност 2 дни /1 нощувка/
Цена: 95 лева ПРОГРАМА
 
1-ден

Отпътуване от Добрич в 04.15ч. Отпътуване от Варна от ул. Антим I в 05:00ч. Отпътуване от Шумен в 06:00ч. Отпътуване от Разград в 07:00ч. Отпътуване от Русе 08:00ч. Преминаване на Дунав мост на българо – румънската граница. Пристигане в Букурещ около 10:30ч.- наричат Букурещ” най-добре пазената тайна на Европа”.  Преминаване през града в посока град Сланик и посещение на старата солна мина „Унирeя”, която се смята за най-голямата солна мина в Европа. Своеобразните художествени галерии, отворени за посетители, са на 210 метра под земята, около 50 м високи и 20 м широки, с най-причудливи форми. Старата солна мина е превърната в санаториум и се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат. Топлите минерални бани, къпането в студените води на езерото с висока концентрация на сол, помагат за лекуването на много заболявания. Отпътуване за Букурещ - най-големият град в Югоизточна Европа, основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дъмбовица, известен още като "Малкия Париж" заради артистичния си живот и красивата архитектура. Пешеходна разходка в сърцето на столицата: двореца и резиденцията на румънския патриарх, църквата „Св.Св.Константин и Елена“, съхраняваща и мощите на българския светец Свети Димитър Басарбовски; хана на Манук, старата църква, двореца на Влад Трети и манастира Ставрополис. Свободно време за разходка в старата част „Липскани“.
Настаняване в хотел 3* в централната част на столицата. По желание невероятна вечер в един от най-атрактивните клубове „Мулен Руж“ / Mulanruj Dining Theater / в Букурещ със специална вечер „LADIES NIGHT OUT“
Ladies night out in Taboo Style !

2 ден

Закуска. Посещение на Музей на селото. Площта му се простира на 30 акра по бреговете на езерото Херастрау в едноименния парк. Този невероятен музей има колекция от 50 сгради, показващи историята на архитектурата по селата в Румъния. Къщи със стръмни покриви, сламени колиби, църкви и мелници от цяла Румъния внимателно са били разглобявани, за да пресъздадат духа на румънското село. Следва посещение на Парламента – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20 000 работници при управлението на Николае Чаушеску – стандартен тур. Свободно време в старата част Липскани. 
Предлагаме и вариант, в който да релаксирате в парк-центъра Therme Bucuresti /
https://therme.ro/en/. Той се намира на 15 минути извън Букурещ и разполага не само с топли басейни, но също и със най-голямата закрита и открита градина в Румъния, в която има над 800 хиляди растения и стотици видове дървета, включително и най-голямата плантация на истински палми в Европа. Истинската атракция на комплекса обаче е т.нар. Дърво на живота, което е един от най-редките ботанически видове в момента и създава усещане за тропическа ваканция, разположена само на минути от центъра на Букурещ. 
Центърът е разделен на три основни зони, всяка от които - с определена тема: 
• The Palm - както подсказва името, е посветена на релаксация сред 500 палмови дървета. Това е най-голямата градина от този тип в Европа; 
• Elysium - предназначена е за термални бани и за тези, които биха искали да се насладят на приятни масажи; 
• Galaxy - центърът за забавления. Тук може да се насладите на басейн с вълни - най-големият в Румъния - или пък да се пуснете по една от многото пързалки. А когато сте достатъчно уморени, може да спрете за едно питие в бара на басейна.
Отпътуване от Букурещ в 16,30ч. Пристигане във Варна/Добрич вечерта.

 Цената включва : 
- екскурзоводско обслужване
- транспорт с лицензиран автобус за международни пътувания
- панорамна обиколка на Букурещ
- нощувка със закуска в хотел 3* в централната част на Букурещ
- всички гранични такси
- медицинска застраховка

Цената не включва : 
- входна такса за солната мина в Сланик – 20 леи за възрастни, 18 леи за пенсионер, 8 леи за деца, студенти, ученици
- входна такса за Музей на селото- 10 леи за възрастни, 5 леи за пенсионери, ученици, студенти, 2.5 леи за деца
- Входна такса за Парламента-35 леи за възрастни, студенти- 18 леи; ученици и лица под 18 години- безплатно   
Националният музей за изящни изкуства – по 10 RON за секцията, посветена на европейското изкуство и за тази, посветена на румънското изкуство, 15 RON комбиниран билет за двете галерии; Природонаучен музей "Григоре Антипа"- 20 леи за възрастни, 10 леи за пенсионери, студенти /  Обекти със самостоятелно посещение в свободното време /
Вход за програмата „LADIES NIGHT OUT“  в Mulanruj Dining Theater – 49 румънски леи. Програмата е с продължителност един час и половина. Начало на представлението  в 22.00ч

- Входна такса за парк-комплекс Therme Bucuresti( зона Galaxy - около 45 леи за 3 часа; зона The Palm - около 55 леи за 3 часа; зона Elysium - около 75 леи за 3 часа)
Забележка:
Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в румънски леи или евро на екскурзовода.
Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
Всички упоменати часове са ориентировъчни и може да търпят промени в хода екскурзията.
Повече за
Букурещ наричан "Малкият Парис" не е просто сравнение; Мулен Руж в Букурещ е театър, кабаре, страст, радост и най-вече живот или La Joie de Vivre est de Retour!
Повече за  Mulanruj Dining Theater / http://www.bordellos.ro/category/mulanruj-events/
Допълнителна информация : 
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за тяхната промяна.
Необходими документи: валиден документ за самоличност задължителен за всички пътуващи включително деца и бебета: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за
съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Ново
цени от: 95,00лв.
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.