Връзка с нас: mail@yourstore.com +359 2 654 321

Избери Език:

English Български Russian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!

ИТАЛИЯ - романтика, мода и минало Венеция и Флоренция

ИТАЛИЯ - романтика, мода и минало Венеция и Флоренция

ИТАЛИЯ - романтика, мода и минало Венеция и Флоренция

ИТАЛИЯ - романтика, мода и минало

Италия... романтика, мода, минало, звучна реч, вино, спагети, Леонардо да Винчи, Колизеума, Бокачо... А във вашето съзнание какви асоциации буди произнасянето на тази дума?
Италия заема едно от централните места на историческата, културната, модната и туристическата карта на Европа. Едва ли има човек ма континента, а и в целия свят, който да не желае да посети страната поне веднъж и всеки има различни причини затова. Защото Италия е различна, сложна, многопластова и всеки може да открие там точно това, което търси.
Венеция 
Едва ли има момиче по света, което да не мечтае нейния любим да я отведе в романтична Венеция. Градът заема безспорното първо място в класациите на най-романтичните места. Венеция е изградена върху малки островчета на Адриатическо море, а основна атракция е разходката с гондола из тесните канали проправящи си път между тежките венециански сгради. Сред основните забележителности на Венеция са: Дворецът на дожите, Канале Гранде, площад “Сан Марко”, Понте Риалто, Мостът на въздишките...
Флоренция 
Град Флоренция е бивша столица на Италия и мястото, на което се заражда Ренесанса. Години наред Флоренция е управлявана от Медичите – фамилията дала на Европа няколко крале и папи. Флоренция е дом и място за изява и за едни от най-големите имена в изобразителното изкуство – Леонардо да Винчи, Микеланджело, Донатело, Ботичели, Мазачо... Това, което непременно трябва да видите във Флоренция е: Галерия Уфици, Палацо Векио, базиликата Санта Кроче, църквата Санта Мария Новела, Фонтанът на Нептун...

Дати:
5 дни\ 3нощувки

Цена: 390.00 лева

ПРОГРАМА


 
1 ДЕН

23.00ч потегляне от Добрич /Младежки дом/ 23.45ч. потегляне от Варна/Антим-1/ в посока Хърватия. Пристигане в Загреб. Нощувка в хотел.

2 ДЕН
Закуска. Пешеходна разходка в Загреб, включваща посщение на Загребската катедрала „Успение Богородично“ изградена в Романски стил а след това е преобразена в готически стил. Дължината й е 77 м, а широчината – 46,20 м. Северната й кула е висока 105 м, а южната – 104 м., площад Бан Йон Йелачич – намиращ се в самия център на Загреб и съществува от 17 век. Сградите около днешния площад са били строени в течение на стотина години и представляват палитра от стилове - от класицизъм и сецесион до модернизъм. Най-старата сграда на площада, на №15, е построена през 1827 г.. Продължаваме разходката с най-късия фуникуляр в света и се отправяме към кула „Лотршчак“, по-известна като кулата на крадците, църквата „Свети Марк“ с най-стария герб на Загреб, Каменната порта с картина на Дева Мария оцеляла при пожар през 1731г.
Възможност за посещение на Музей на разбитите връзки, където ще видите уникални предмети свързващи вече несъществуваща любов.
Потегляне в посока Словения и след обед посещение на пещерата Постойна - В самата пещера има железопътни релси, инсталирано е осветление, за да могат туристите да разгледат всички детайли. Това е първата пещерна железопътна система в целия свят.
Пещерата е електрифицирана още в началото на 19-и век, доста преди Любляна. Целият маршрут, достъпен за посетителите е 5 км, но само 1 се минава пеш. Пешеходния маршрут минава през допълнително изградени бетонни мостове и се спуска надолу.
Потегляне за Венеция. Пристигане късния следобяд. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма с екскурзовод на български език - Град пълен с галерии, стенописи, картини, скулптури от времето на най-големия културен разцвет, който светът познава. Данте, Макиавели, Микеланджело, Галилео Галилей и много други свързват съдбите си с този град. Обиколката ни ще започне от Санта Кроче (светият кръст), най-изумителната флорентинска църква, е не само художествено светилище със стенописи на Джото, но и гробница на 270 от най- именитите жители на града. Ще стигнеме и до къщата на Данте и малката църква, в която среща Беатриче Портинари, после ще се отправиме към площад „Дуомо”, който е религиозното сърце на Флоренция. Тук се издига катедралата „Санта Мария дей фиори” с величествения й купол. Тук се намира и Баптистерията – това е най-старата сграда в града. Най-забележителното в сградата безпорно са вратите и в частност източната, която е наречена Вратата на Рая. Ще продължиме към площад „Република” стария пазар с един от символите на града „porcellino” (прасенце) - бронзов фонтан във формата на глиган, за който ще чуете най-различни легенди. Разходката ни продължава към площад „Синьория” на който са разположени кметството „Палацо Векио” и лоджия „Ланци”, която представлява музей под открито небе. За тези които желаят ще може да разгледат откритата експозиция от скулптури: "Персей с главата на Медуза" на Бенвенуто Челини, ще видим и стария мост над река Арно - Понте Векио. Връщане във Венеция. Нощувка.
4 ДЕН
Закуска. Туристическа програмавъв Венеция, за която казват, че е най-великата авантюра в историята на Европа. Град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения. В "града на водата", картата е излишна. Тук е невъзможно да се загубите, макар че има доста отвличащи вниманието ви обекти:площадът „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него; тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле... Базиликата “Сан Марко”: за пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статута й като символ на венецианското богатство и могъщество, от 11 век насетне сградата е известна още и като Златната църква. Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.; Моста на въздишките, Канале Гранде – най-големия воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Много от тези дворци днес функционират като музеи, казина, хотели. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярни сред които е мостът Риалто. Свободно време. Отпътуване за България.
5 ДЕН
Пристигане във Варна, Добрич;

Цената включва:
1 нощувки със закуски в хотел 3* в Загреб
2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Венеция /Лидо ди Йезоло, Местре, Падуа/
Застраховка „Пътуване в чужбина“
Екскурзоводско обслужване
Пътни и гранични такси
Цената не включва: 
- допълнителни обекти по желание за посещение
- билет за корабче двупосочно- 14 евро
- входна такса за двореца на Дожите, музей Коррер, Национален Археологически музей, Национална библиотека на Сан Марко – 19 евро
- входна такса за пещера Постойна- 23 евро възрастни, студенти-19 евро, деца от 6 до 15год. възраст-14 евро, деца до 6 годишна възраст- 1 евро
- слушалки за пешеходната обиколка – 3 евро за Венеция и Флоренция
Първа вноска: 120.00 лева
Необходими документи:
Валидна лична карта или паспорт
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + 2 копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год възраст/ + 2 копия от акта за раждане;
цени от: 390,00лв.
направете запитване

За Контакти

Ако имате въпроси и запитвания към нас, моля попълнете формата за контакт, ще ви отговорим в най-кратък срок

* Име

* Email адрес

* Телефон

Адрес

* Текст

ИЗПРАТИ
Благодарим! Наш администратор ще разгледа вашето запитване.