СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ - ПУЛИЯ, ХОТЕЛ TI BLU VILLAGE CLUB 4* - Отстъпки за ранни записвания до 31.03.2016 г.!

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ - ПУЛИЯ, ХОТЕЛ TI BLU VILLAGE CLUB 4* - Отстъпки за ранни записвания до 31.03.2016 г.!

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ - ПУЛИЯ, ХОТЕЛ TI BLU VILLAGE CLUB 4* - Отстъпки за ранни записвания до 31.03.2016 г.!

Ден 1
София – Бари

Отпътуване в 19:00 ч. от Терминал 1 на летище София с директен чартърен полет за Бари. Кацане на летището в Бари в 19:15 ч. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Матера – Алтамура

Закуска. Информационна среща. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и предварителна заявка екскурзия до Матера и Алтамура.


Отпътуване за Матера – мъртвият град, известен в целия свят като естествен декор на много филми. Матера е избрана за eвропейска столица на културата за 2019 г. заедно с Пловдив. Посещение с местен екскурзовод на пещерния град и каменните пещерни църкви с уникални византийски фрески, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Този старинен град е създаден в скалисто възвишение. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели още преди 9000 г. пр. Хр. Жилищата са били издълбавани едно над друго в самата скала. Покривът на дадена къща може да се явява път, стълбище, градина или под на друга къща.


Посещение на Алтамура. Разглеждане на историческия център и неговите 200 "claustri" – малки квадратни дворчета, около които са разположени домовете с характерни арки, сводове, тераси. Впечатляващата катедрала е единствената църква на Пулия изградена по волята на Фридрих II. Алтамура е известна с хляба си от твърда пшеница с лук, маслини и гъби от Мурджа. Това е фокачата на Алтамура. Възможност за дегустация на хляба, включена в цената.

Ден 3
Алберобело – Локоротондо

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и предварителна заявка екскурзия до Алберобело и Локоротондо.


Отпътуване за Алберобело – посещение на приказната столица на трулите, където буквално ще се пренасете в света на детските приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата "Санта Лучия", както и градският музей "Територио". Музеят ще ви изуми, защото той е направен от 10 трули обединени в едно. В музея ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музеи, по-интересните от тях са Музеят на виното и Музеят на зехтина.


Локоротондо е една от 36-те най-красиви общини в Италия. Градът е записан в Книгата на рекордите на Гинес заради петте гласни "о" в името си. Това е град на балконите. Всички балкони си имат номера. Градът е известен със своите вина и кръгъл исторически център, от където градът е получил името си, означаващо "кръгло мястото". В цената е включена дегустация на местни вина и сладки.

Ден 4
Кастел дел Монте – Бари

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и предварителна заявка екскурзия до Кастел дел Монте и Бари – столицата на област Пулия.


Отпътуване за крепостта „Кастел дел Монте“, обявена от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Построена е от императора на Свещената римска империя Фридрих II в периода между 1240 и 1250 г. Съгласно замисъла на императора замъкът е натоварен със силно символическо значение. Той е уникален образец на средновековна военна архитектура.


Отпътуване за Бари – пристанище и областен град. Бари е бил римски град, по-късно византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. до 1558 г. е независим град, а след това е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителности, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух. Катедралата "Св. Савин" е построена в края на 12 век в романски стил. През 18 век интериорът и фасадата на катедралата са променени в бароков стил. Базилика "Св. Никола" е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базилика интерес представляват картината "Богородица със светци" на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.), и мраморният епископски трон. В църквата се пазят и мощите на св. Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата. Възможност за дегустация на "Фокача",  "Панцерото" , кнедли и вино, местно производство. Свободно време.


Доплащане на място: 6 EUR (5 EUR входна такса за Кастел дел Монте + 1 EUR за билет с автобус до хълма).

Ден 5
Мартина Франка – Остуни

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и предварителна заявка екскурзия до Мартина Франка и Остуни.


Отпътуване за посещение на Мартина Франка – елегантен град, намиращ се в пленителната долина Итрия. От 1975 г. градът е домакин на годишния летен фестивал "Festival Della Valle d'Itria". Типичният старинен град е прекрасен пример за бароковото изкуство със своите малки алеи, бели тесни улички, дворци и величествени монументални църкви. Ще имате възможност да разгледате стария град, двореца "Палацо Дукале" и катедралата "Св. Мартин". В цената е включена дегустация на местни деликатеси от месо и вина.


Следобед отпътуване за Остуни – "Белият град": катедралата и средновековния град. Създаден през неолита, подобно на едър диамант в пред-италианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години.

Ден 6
Отранто – Лече

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и предварителна заявка екскурзия до Отранто и Лече – един от най-красивите градове на Южна Италия.


Посещение на Лече, наречен "Флоренция на Пулия" и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът съществува още от античността, когато е носил името Сибар. По-късно е завладян от липигииците, а след тях го завлявяват римляните през 3 в. пр. Хр., които му дават името Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км. на североизток и получава името Личея. След краха на Западната Римска империя Лече е превзет от остготския крал Тотила. След това за пет столетия Лече е върнат на Източната Римска империя – Византия. Норманите завладяват града през 11 в. и по-късно е присъединен към Кралство Сицилия. Интересни забележителности в Лече са: Катедралата, Епископският дворец, църква "Св.Йоан Кръстител", дворецът "Седжо", църквата "Богородица на благодатта", градската крепост, църквата "Свети кръст", Дворецът на управата, църквата "Св. Ангел", църквата "Св. Клара", Областният музей, църквата "Св. св. Никола и Катлад", Римският амфитеатър. По време на разходката ще имате възможност да опитате местни продукти и маслинено олио.


Посещение на Отранто. Отранто се отличава най-вече със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята "Замъкът на Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул, както и с катедралата с една от най-красивите подови мозайки на цялото наше Средновековие. Свободно време.

Ден 7
Таранто – Мандурия

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и предварителна заявка екскурзия до Таранто и Мандурия с дегустация на световноизвестното вино Primitivo di Manduria.


Отпътуване от хотела за Таранто. В древността градът е бил единствената колония, основана от Спарта през 706 г. пр. Хр. Гръцките колонисти от Спарта нарекли града с името на митологичния герой Тарас, докато римляните го нарекли Тарантум. Таранто в древността бил свързан с Рим чрез най-стария път в Италия "Виа Апия". Той бил изграден на полуостров, върху останките на гръцкия град, от който се запазили само няколко руини, включително част от градската стена, две колони на стар храм и няколко гробници. По време на обиколката  ще се разгледат: крепостта "Сант Анджело", подвижния мост, свързващ двете пристанища, катедралата "Св. Каталдо" и Националният археологически музей МАРТА.


Посещение на Мандурия. Градът е считан за един от важните центрове на античната култура на месапите. Според Херодот те произлизат от Крит. Мандурия е известна с производството на вино "Примитиво ди Мандурия". Посещение на музея на виното "Примитиво ди Мандурия", където ще видим примери за антични еноложки техники, разказани чрез инструментите, които обясняват технологичната еволюция. Събрани са и инструменти и предмети от бита, старинни рамки, легла и матраци пълни с листа от царевица. Интересната етнографска изложба, се фокусира върху живота и обичаите на някогашното селско общество. Дегустация и възможност за закупуване на вино.

Ден 8
Бари – София

Закуска. Трансфер до летище Бари. Отпътуване за София в 10:30 ч. Кацане на летище София в 12:45 ч.

Цената включва
Самолетен билет София - Бари - София за директен чартърен полет с авиокомпания "Mistral Air" с включени летищни такси
Багаж: чекиран до 15 кг. и ръчен до 5 кг. с размери 55х35х25 см
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки на база All Inclusive Soft (закуска, обяд, вечеря с включени вода и вино по време на храненията; безалкохолни напитки, плодови сокове, студен чай и минерална вода от машина; лека закуска от 11:00 до 12:00 часа и от 16:30 до 17:30 часа)
Чадъри и шезлонги на плажа
Чадъри и шезлонги на басейна
Ползването на футболно игрище, игрища за боче, мултифункционално игрище, тенис игрища и тенис на маса
Wi-Fi интернет в общите части на хотела
Анимация през целия сезон на италиански език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Представител на туроператора, владеещ български език, за целия престой
Цената не включва
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета и стойността и зависи от промяна на цената на горивото или съотношението долар/евро спрямо 27.10.2015 г.
Общинска такса - към момента няма обявена общинска такса. Размерът й се определя едностранно от общината.
Наем на кърпа за плажа (заплаща се на място): 10 EUR за седмица плюс депозит от 10 EUR, който се заплаща при първото вземане и се възстановява след връщане на кърпата.
Допълнителни екскурзии
Разходи от личен характер
цени от: 1.160,00лв.
направете запитване

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ - ПУЛИЯ, ХОТЕЛ TI BLU VILLAGE CLUB 4* - Отстъпки за ранни записвания до 31.03.2016 г.!

Цени Карта

Contact Us

If you have questions and inquiries to us, please fill out the contact form, we will respond in the fastest time

* Name

* Email

* Phone

Address

* Text

SEND
Thank you