Тайнствената красота на Мексико (индивидуално пътуване)

Тайнствената красота на Мексико (индивидуално пътуване)

Тайнствената красота на Мексико (индивидуално пътуване)

Ден 1
София – Мадрид – Мексико Сити

Отпътуване в 06.55 ч. от летище София за Мадрид с полет на авиокомпания "Иберия". Пристигане в Мадрид в 09.45 ч. Отпътуване за Мексико в 12.45 ч. Пристигане в Мексико сити в 17.59 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Best Western Majestic" ***+ или подобен. Свободно време. Нощувка.

Ден 2
Мексико Сити

Закуска. 9.30 ч. – посещение на световноизвестния Музей на антропологията в парка Чапултепек (затворен в понеделник). Панорамна обиколка на град Мексико: главния площад "Цокало", един от най-големите в света; Катедралата; Двореца на правителството, с невероятните фрески на видния художник Диего Ривера. Свободно време. Нощувка.

Ден 3
Град Мексико – Гуадалупе – Теотиуакан

Закуска. 9.30 ч. – разглеждане на "Площада на трите култури", на който съжителстват сгради от три различни периода от историческото развитие на Мексико – пирамиди и храмове от времето на ацтеките, испанска църква и модерни блокове. На това място е съществувал предколумбийският град Тлателолко, който бил най-големият конкурент на Теночтитлан до 1473 г., когато ацтеките завладяват града и убиват неговия владетел. Отпътуване за Гуадалупе и посещение на най-свещеното за мексиканците място – базиликата на Дева Мария. Посещение на пирамидите на слънцето и луната в Теотиуакан – един от най-големите антични градове в Мексико, столица на огромна и силна империя, която достига своя разцвет по време на създаването на Константинопол. Връщане в Мексико сити. Нощувка.

Ден 4
Мексико Сити – Мерида

Закуска. Трансфер до летището. Полет до Мерида. Пристигане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел "El Castellano" **** или подобен. Свободно време в столицата на провинция Юкатан. Заради многото бели колониални сгради градът е известен с прозвището "белият град". Нощувка.

Ден 5
Мерида – Каба – Ушмал – Мерида

Закуска. Отпътуване за Каба и разглеждане на Арката на маите и Храма на Чак – бога на дъжда. Отпътуване за Ушмал – един от най-големите градове и религиозни центрове на маите. Градът е известен с Двореца на губернатора; Къщата на костенурките; Пирамидата на магьосника; Двора на монахините. Връщане в Мерида. Нощувка.

Ден 6
Мерида – Чичен Итца – Канкун

Закуска. Отпътуване за Чичен Итца – столицата на културата на маите, невероятно богатство на световната археология. Този най-важен и величествен паметник от културата на маите е съхранил в себе си невероятни археологически останки като Пирамидата, известна още като "Храма на Кукулкан" – пирамида със 365 стъпала, за която се счита, че е била астрономически часовник, който отбелязва пролетното и есенното равноденствие. Други археологически останки, които могат да се видят тук, са още Дворът за игра с топки, Храмът на черепите, Храмът на ягуара, Обсерваторията, Площадът с хиляда колони и Свещеният кладенец. Отпътуване за Канкун – Ривиерата на маите. Настаняване в хотел "Great Parnassus" **** или подобен в Канкун. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Канкун

Свободен ден в Канкун на база "всичко включено в цената". Нощувка.

Ден 8
Канкун – Град Мексико – Мадрид

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 7.00 ч. за Мексико сити. Пристигане в 09.30 ч. в Мексико сити. Отпътуване в 12.40 ч. за Мадрид с полет на авиокомпания "Иберия".

Ден 9
Мадрид – София

Пристигане в 06.20 ч. в Мадрид. Отпътуване в 10.45 ч. за България. Пристигане в 15.10 ч. на летище София.

Цената включва
Самолетен билет София - Мадрид - Мексико сити и Канкун - Мекскико сити - Мадрид - София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпания "Иберия" при цена на самолетен билет 1146 EUR към месец януари 2014 г.
Самолетен билет Мексико Сити - Мерида в икономична класа с включени летищни такси
Транспорт с автобус / минибус / ван с климатик
3 нощувки със закуски в хотел "Best Wstern Majestic" ***+ или подобен в Мексико сити
2 нощувки със закуски в хотел "El Castellano" **** или подобен в Мерида
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Great Parnassus" **** или подобен в Канкун
1 нощувка на база "всичко включено в цената" в хотел "Great Parnassus" **** или подобен в Канкун
Описаната туристическа програма
Екскурзоводско обслужване на английски език
Всички посочени в програмата трансфери в Мексико
2 обяда на 5-тия и 6-тия ден от програмата
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR
Цената не включва
Държавна такса при напускане на Мексико (заплаща се лично на летището при отпътуване): 20 $
Такса за пренасяне на багаж в хотелите
Бакшиши
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
цени от: 0,00лв.
направете запитване

Тайнствената красота на Мексико (индивидуално пътуване)

Цени Карта

Contact Us

If you have questions and inquiries to us, please fill out the contact form, we will respond in the fastest time

* Name

* Email

* Phone

Address

* Text

SEND
Thank you