Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Естония Индия Иран Исландия Испания Италия Камбоджа Китай Куба Лаос Латвия Литва Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Прибалтика Русия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Швейцария Швеция Шотландия Шри Ланка

ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ – близка и непозната! Собствен транспорт!

Екскурзия ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ – близка и непозната! Собствен транспорт!  - 4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери
ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ – близка и непозната! Собствен транспорт!
ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ – близка и непозната! Собствен транспорт!
ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ – близка и непозната! Собствен транспорт!
ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ – близка и непозната! Собствен транспорт!
София – Дуръс – Тирана – манастира Арденица - Берат – Дуръс – Охрид – София

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери

от 235.00 лв.

 


    Добре дошли в Албания! Албания е разположена на стратегическо място на Балканския полуостров, на важен кръстопът, водещ от Северна Италия до Константинопол, столицата на света по времето на Византийската империя, а по–късно Истанбул. По тази причина множество завоеватели са минали по тези земи, оставайки следи от своята култура, които са видими и до днес. В сърцето на Средиземно море, на Адриатическо и Йонийско море, Албания се превръща в еднa от най–интересните дестинации в света. Все още непокътната от глобализацията, туристите ще бъдат вдъхновени от невероятна смесица от култури и цивилизации, което прави тази страна уникално място за посещение.

Програма
1 ден София – Дуръс – Тирана
Отпътуване от България. Транзитно пътуване през Македония. На път за Тирана ще чуете легенда за град Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх“ на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Пристигане вечерта и настаняване в хотел FLOWER HOTEL&SPA – 5* (www.hotel-flower.com/) в курортния град Дуръс. Вечеря. Нощувка.
2 ден Тирана – Круя - Дуръс
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, включваща туристическа обиколка на Тирана и град Круя. Отпътуване за Круя – родното място на националния герий Скендербег и посещение на Цитаделата Скендербег - едно от най – забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. На връщане към хотела спирка за разходка в центъра на Дуръс, в който се открояват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден Дуръс – Арденица - Берат - Дуръс
Закуска. ВЕЛИКДЕН. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до манастира Арденица и град Берат. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица, за да запалим свещичка за здраве. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаане за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение със своята идентичност и култулно наследство е един от най–интересните градове в Албания. Посещение на крепостта и на някои от старите джамии и църкви. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.
4 ден Тирана – Охрид – София
Закуска. Отпътуване за България. По желание кратка спирка за кратка разходка (прошетка на македонски) и за кафе пауза в Охрид. Пристигане в България.
Цената включва:
 • транспорт с автобус 3***, 3 нощувки със закуски в хотел FLOWER HOTEL&SPA – 5*, 3 вечери, входна такса за Албания, мед.застраховка с покритие 5 000 EUR, водач от агенцията
Цената не включва:
 • екскурзията до Тирана и Круя – 15 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място), екскурзията до манастира Арденица и Берат – 20 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място),. Изисква се предварително записване и плащане с основния пакет.
Други:
  Информация за входните такси на музеите: Круя - Музей Скендербег - 350 ALL, Етнографски музей – 300 ALL, Дуръс – амфитеатърът – 500 ALL, Тирана – Национално исторически музей - 300 ALL, музей Онуфри в Берат – 200 ALL, крепостта в Берат – 100 ALL.
  Парична единица на Албания: ALL (леки), 1.00 EUR = ~ 136 ALL
  Доплащане за: единична стая – 60 лв.
  Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни в стая - 60 лв.
  3-ти възрастен – 25 лв.
  Описание на хотела: Хотел Flower - 5* (http://www.hotel-flower.com/): Хотелът предлага луксозно настаняване и модерен интериор, и е една от най - забележителните сгради на Адриатическото крайбрежие с комбинация от неокласически архитектурен стил и цветни средиземноморски градини, в близост до бял пясъчен плаж. На разположение на гостите на хотела са отличен външен басейн, изискан ресторант, предлагащ специалитети на албанската и европейската кухня, луксозен спа и уелнес център. Хотелът разполага с двойни стандартни и делукс стаи и апартаменти, луксозно обзаведени с минибар, четиресет инчов LED телевизор, работно бюро, сешоар, тоалетни принадлежности и безплатен високоскоростен интернет.
  Мин. брой туристи: 35 туристи.
  Срок за уведомление при недостигнат мин. брой : 7 дни преди началната дата.
  Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
  Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.


Оферта № Е11081Powered by webdesign