Баварски замъци

Баварски замъци

Баварски замъци

Ден 1
София – Любляна
910 km

Отпътуване в 4.00 ч. от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София - в 6.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 7.00 ч. - Автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна/ Кран късно вечерта. Нощувка.

Ден 2
Любляна – Eзерото Блед – езерото Кимзее – Дворецът "Херенкимзее" – Мюнхен
405 km

Закуска. Отпътуване за Блед - "изумруденото езеро", разположено в полите на Алпите. Възможност за разходка с традиционна лодка "плетна" до острова в средата на езерото и посещение на църквата на острова (от април до октомври). Отпътуване за Германия и езерото Кимзее. Посещение на двореца "Херенкимзее" - "Новият Версай" на Лудвиг II - необходимо е ползване на корабче. Настаняване в района на Мюнхен късно вечерта. Нощувка.

Ден 3
Мюнхен – Дворецът "Линдерхоф" – Замъкът "Нойшванщайн" – Мюнхен
280 km

Закуска. Отпътуване по "Романтичния път" за света на баварските замъци на "приказния крал" Лудвиг II. Посещение на фееричния дворец "Линдерхоф" - шедьовър в стил барок и рококо. Любимият дворец на "последния добър и самотен крал" е построен след едно посещение във "Версай" и единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца и до "Пещерата на Венера". Посещение на замъка на рицарите "Нойшванщайн" в сърцето на Баварските Алпи - всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци. По желание разходка до висящия мост "Мариенбрюке", опънат над 92-метрова пропаст и 45-метров водопад. Нощувка в района на Мюнхен.

Ден 4
Мюнхен – София
1320 km

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Мюнхен. Пешеходна разходка (минимум 1 ч.): "Мариенплац" с Колоната на Дева Мария; най-старата църква "Св. Петър", Старото кметство; Новото кметство - изключително творение на строителството; църквата "Фрауенкирхе", превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; "Хофбройхаус" - бирария с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес музеум - най-големия музей на науката и техниката. По желание - посещение на двореца "Нимфенбург" - лятна кралска резиденция и родното място на Лудвиг II - необходимо е ползване на градски транспорт. 19.00 ч. - отпътуване за България.

Ден 5
София

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") късния следобед. Трансфер от София (пл. "Александър Невски") до Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург").

Цената включва
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
1 нощувка със закуска в хотел "Azul" *** (или подобен) в района на Любляна;
2 нощувки със закуски в хотел "NH Hotel München Neue Messe" ***/ Tulip Inn Alp Style Dachau München *** (или подобен) в района на Мюнхен;
Пешеходна разходка в Мюнхен;
Фотопауза на езерото Блед;
Целодневна екскурзия до двореца "Линдерхоф" и замъка "Нойшванщайн";
Посещение на двореца "Херенкимзее" (билетът за корабче и входната такса за двореца се заплащат допълнително);
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Екскурзоводско обслужване.
Цената не включва
Двупосочен билет за разходка с традиционна лодка "плетна" в езерото Блед (12 EUR);
Входна такса за църквата на острова в езерото Блед (6 EUR);
Градски транспорт в Мюнхен (2,70 EUR - еднопосочен билет);
Входна такса за замъка "Нойшванщайн" (12 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно);
Входна такса за двореца "Линдерхоф" (8,50 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно);
Входни такси за Дойчес музеум (8,50 EUR) и двореца "Нимфенбург" (6 EUR) в Мюнхен;
Двупосочен билет за корабче при посещението на двореца "Херенкимзее" (7,50 EUR);
Входна такса за двореца "Херенкимзее" (8 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно);
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
цени от: 459,00лв.
направете запитване

Баварски замъци

Цени Карта

Contact Us

If you have questions and inquiries to us, please fill out the contact form, we will respond in the fastest time

* Name

* Email

* Phone

Address

* Text

SEND
Thank you