Баварски замъци

Баварски замъци

Баварски замъци

Ден 1
София – Любляна
910 km

Отпътуване в 4.00 ч. от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София - в 6.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 7.00 ч. - Автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна/ Кран късно вечерта. Нощувка.

Ден 2
Любляна – Eзерото Блед – езерото Кимзее – Дворецът "Херенкимзее" – Мюнхен
405 km

Закуска. Отпътуване за Блед - "изумруденото езеро", разположено в полите на Алпите. Възможност за разходка с традиционна лодка "плетна" до острова в средата на езерото и посещение на църквата на острова (от април до октомври). Отпътуване за Германия и езерото Кимзее. Посещение на двореца "Херенкимзее" - "Новият Версай" на Лудвиг II - необходимо е ползване на корабче. Настаняване в района на Мюнхен късно вечерта. Нощувка.

Ден 3
Мюнхен – Дворецът "Линдерхоф" – Замъкът "Нойшванщайн" – Мюнхен
280 km

Закуска. Отпътуване по "Романтичния път" за света на баварските замъци на "приказния крал" Лудвиг II. Посещение на фееричния дворец "Линдерхоф" - шедьовър в стил барок и рококо. Любимият дворец на "последния добър и самотен крал" е построен след едно посещение във "Версай" и единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца и до "Пещерата на Венера". Посещение на замъка на рицарите "Нойшванщайн" в сърцето на Баварските Алпи - всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци. По желание разходка до висящия мост "Мариенбрюке", опънат над 92-метрова пропаст и 45-метров водопад. Нощувка в района на Мюнхен.

Ден 4
Мюнхен – София
1320 km

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Мюнхен. Пешеходна разходка (минимум 1 ч.): "Мариенплац" с Колоната на Дева Мария; най-старата църква "Св. Петър", Старото кметство; Новото кметство - изключително творение на строителството; църквата "Фрауенкирхе", превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; "Хофбройхаус" - бирария с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес музеум - най-големия музей на науката и техниката. По желание - посещение на двореца "Нимфенбург" - лятна кралска резиденция и родното място на Лудвиг II - необходимо е ползване на градски транспорт. 19.00 ч. - отпътуване за България.

Ден 5
София

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") късния следобед. Трансфер от София (пл. "Александър Невски") до Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург").

Цената включва
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
1 нощувка със закуска в хотел "Azul" *** (или подобен) в района на Любляна;
2 нощувки със закуски в хотел "NH Hotel München Neue Messe" ***/ Tulip Inn Alp Style Dachau München *** (или подобен) в района на Мюнхен;
Пешеходна разходка в Мюнхен;
Фотопауза на езерото Блед;
Целодневна екскурзия до двореца "Линдерхоф" и замъка "Нойшванщайн";
Посещение на двореца "Херенкимзее" (билетът за корабче и входната такса за двореца се заплащат допълнително);
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Екскурзоводско обслужване.
Цената не включва
Двупосочен билет за разходка с традиционна лодка "плетна" в езерото Блед (12 EUR);
Входна такса за църквата на острова в езерото Блед (6 EUR);
Градски транспорт в Мюнхен (2,70 EUR - еднопосочен билет);
Входна такса за замъка "Нойшванщайн" (12 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно);
Входна такса за двореца "Линдерхоф" (8,50 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно);
Входни такси за Дойчес музеум (8,50 EUR) и двореца "Нимфенбург" (6 EUR) в Мюнхен;
Двупосочен билет за корабче при посещението на двореца "Херенкимзее" (7,50 EUR);
Входна такса за двореца "Херенкимзее" (8 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно);
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
цени от: 459,00лв.
направете запитване

Баварски замъци

Цени Карта
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Contact Us

If you have questions and inquiries to us, please fill out the contact form, we will respond in the fastest time

* Name

* Email

* Phone

Address

* Text

SEND
Thank you