ЖИВОТЪТ Е ПЪТУВАНЕ: Остров Миконос – развлечения по всяко време

 

 Остров Миконос – развлечения по всяко време

 

 

В днешния епизод на „Животът е пътуване“ се отправяме към един много красив гръцки остров – Миконос, който е част от Цикладските острови. Миконос е място, където можете да видите много холивудски знаменитости като Брус Уилис, Леонардо ди Каприо и други популярни лица, включително от политиката. Миконос е място, където всеки може да намери своя Рай.
Самият остров не е много голям – 105 кв. км. Той е с много оскъдна растителност и много ниски брегове.
Главният град на Миконос носи името на острова, известен е обаче и като град Хора. Още влизайки в града, при част от къщите ще усетите венециански полъх, тъй като морето буквално се удря в тях. По тази причина самият квартал е наричан Малката Венеция.

 

 


Остров Миконос има няколко символа, но най-известният е пеликанът Петрос. Към днешна дата на острова са останали само три пеликана. Те са изключително пазени. Птиците са свикнали изключително много с хората, освен това туристите могат да се снимат с тях без притеснение. Вятърните мелници са също сред атракциите на острова.  Такива са още площад Алефкандра и летният амфитеатър. На острова има над 365 църкви. Най-известната сред тях е Парапортиани. Това е в пълен контраст с цялостната обстановка на острова, който си съперничи по нощен живот с най-популярния испански курортен град Ибиса.


На острова има още едно интересно градче – Аномера. Иначе другото интересно на острова са плажовете. Сред най-известните са Платис Гиалос, Парадайс, Супер Парадайс, Елия, Прага, Орно и др. Обикновено те са пълни с летовници, но те дават възможност за различните видове туристи – както за тези, които търсят забавления, така и за семейна почивка.


Интересно е, че южното крайбрежие на острова е по-спокойно, докато северното се използва главно от любителите на уиндсърфинга.
Факта, че островът е място за забавление на много знаменитости, го прави и доста скъп. Любителите на шопинга ще останат доволни от големия брой магазини.
Целият остров има славата на LGBT общността. Затова и там се организират много партита за хора с по-различна с*ксуалност.
Както споменахме, Миконос е част от Цикладите – група от острови, в чийто център е необитаемият Делос. Той обаче е характерен с много интересни забележителности и посещавайки Миконос, си струва да разгледате и него. Там ще видите много места, свързани с гръцката митология, като останки от храмове – на Аполон, на Деметра и Артемида. От 1990 г. островът е под закрилата на ЮНЕСКО.  
В близост са още островите Крит, Санторини, Парос, Наксос, които също си заслужават да се разгледат.
Не е желателно да посещавате Миконос в разгара на лятото, защото тогава той е претъпкан с туристи, затова е най-подходящо да го направите извън сезона. Дори през октомври времето там е подходящо за плаж.

 

 

 

Офис Добрич: ул. България 3
Офис Варна: ул. Генерал Столипин 4
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Тел.: 0886 744 410
e-mail: info@e-tours.bg